poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1632 .



Iarna
personale [ Gânduri ]
apărut initial pe dbrom: www.dbrom.ro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [iQ666 ]

2004-12-04  |     | 



mi-e frig. e iarna. eu sunt cu caldura. cand o redeclar prietenii zambesc. iar se crede asta clasic si se autociteaza. ce stiu ei? unora le place frigul. sau jazzul. mie caldura. si rockul. dada imi scrie despre frumusetile iernii. nu ma pot stapani sa nu-i scriu ca am remarcat si eu doua, roscate, langa trepte. e iarna si o suport singur.

alcoolul care-i incalzeste pe ceilalti, de la finlandezi la mitologia mioritica nu-mi provoaca nici o placere sau bucurie. asa ca-l evit. nasul imi curge intr-o veselie demna de tata urmarind vacanta mare sau piedone. cum naiba, doar el a umplut biblioteca de acasa? nu iarna l-a turmificat. viata. copiii nu cred, ca e prea mandru de ei.

desi n-a stiut sa-i invete sa comunice cu el, asa ca azi discuta doar despre fotbal impreuna. si e pacat, zice eu. si cine-l asculta? e iarna si de craciun am fost in familie. singur. poate ca e doar vina mea. de ce am renuntat la crestinism? de ce refuz sa accept craciunul in mine daca nu e sarbatoarea mea? gata, eu sunt vinovatul! nu guvernul,
dar doar de data asta. dada, dar ti-am spus ca scriu despre iarna! inca nu te-am intrebat daca l-ai citit pe tzara. mie nu mi-a placut nimic din ce-a scris, desi ideea de baza ma atrage. iarna!!! pai e iarna. si pe mine ma doare iarna. gatul. mos craciun e un batran gras. de ce e asa nu stiu si nici nu-mi pasa. monitorul imi face fite. doua palme si se rezolva. data viitoare dau cu pumnul, ai grija! "winter's ballad" - ra. de ascultat. mainile mele sunt mereu prea lungi pentru geaca. de fapt nu-s, dar se cred claustrofobe. prostia asta ma face sa zambesc. nu se potriveste cu imaginea, dar ce sa fac? erare humanum est.

era vorba despre zapada poate. ninsoarea nu e rea. chiar placuta, daca ma gandesc bine si nu sunt intr-o masina. dar se inmaroiaza repede. iar daca eu nu suport o culoare, aia e griul. daca nu suport doua, intra si maroul la socoteala. zapada e deja maro, maine va fi neagra, cum sa-mi placa? ceva sfant plangea cand vedea nou-nascuti pentru ca le vedea pacatele viitoare. eu nu-s sfant, zapada e si ea ce e, ce-ar fi sa ies si sa ma bucur de ea? doar ca nu ninge. imi placea sa merg impotriva viscolului. pletele mi se umpleau de turturi, fata-mi devenea imuna la durere, ochii inchisi, ceaiul de dupa mai simpatic, pisica bunicilor mai numaistiucum. vreau sa vizitez finlanda. vara. oare si pe acolo zapada ii surprinde pe edili?

acum e iarna si mie mi-e frig. desi oricine vine pe la mine fuge la geam si-l deschide gratulandu-ma cu alde "ba, cum dracu nu mori pe caldura asta?". "du-te afara si invoca diavolu'n frig, nu-mi spurca caldura". e ce-ar trebui sa spun. le spun chestia de sus de tot, provoc zambetele de rigoare, o parte din caldura camerei mele se pierde in atmosfera, cred ca incalzirea globala imi datoreaza, indirect, mai mult decat isi inchipuie. voi stiati ca am inghetata? tocmai mi-am amintit. va las.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!