poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2053 .



\"Realmadrid\" din Barcelona
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nerazzurro ]

2004-09-27  |     | 



"După ce și-a sărutat elevul pe frunte, dascălul îi spuse acestuia: iar acum să te duci la mumă-ta și să-i spui că eu te-am pupat în fund, pentru că ăsta numai cap nu se poate numi."

Mă aflam în tribunele Arenelor BNR și urmăream unul din meciurile Openului de tenis recent încheiat. Pe un rînd mai jos, chiar în fața mea, stăteau două perechi de tineri - una blondă iar cealaltă brunetă - cu vârste cuprinse între 14 ani și cea a majoratului. După ce și-au etalat cu ostentație telefoanele mobile și aparatele foto digitale de ultimă generație pe care cei patru le aveau în dotare, jumătatea feminină a perechii blonde a început să facă prietenilor ei unele confesiuni, la care am asistat și eu în mod involuntar și cu totul dezinteresat, firește.
Am aflat astfel că juna noastră locuia undeva prin apropiere, adică în Cotroceni, că părinții săi mai aveau o vilă la Breaza și că parcul de mașini deținut de familia în cauză era bine garnisit, cu piese grele la cai putere și la preț. Într-o altă pauză am mai aflat că destinațiile exotice sau vest-europene făceau parte din cotidian și că nu peste mult timp blondina urma să plece în excursie la Barcelona. "Când o să ajung acolo, voi avea ocazia să văd pe viu cum evoluează galacticii lui Real Madrid, echipă care e din Barcelona, nu-i așa?"
Pe moment, am simțit cum imaginația și puterea mea de a înțelege anumite lucruri sunt surclasate net de realitatea imediată, iar de atunci îmi stăruie în minte următoarea dilemă. Oare lecția despre "Realmadrid" ar trebui să facă parte din programa școlară destinată orelor de sport sau celor de geografie? Dar ce mai contează, cel puțin atâta timp cât pe unele terenuri tabela de marcaj se încăpățânează să arate pe rând, când avantaj la serviciu pentru părinți, când avantaj la primire pentru odraslele acestora.
Și astfel, loaze autohtone al căror orizont de cunoaștere se limitează la porțile cartierului, vor continua să profaneze cu prezența lor stadioanele pe care joacă "Intermilano" din Torino, "Manchesterunited" din Londra, "Bayernmünchen" din Berlin sau "Naționalbucurești" din Cotroceni.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!