poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 891 .



Cine e de vina?
personale [ ]
Ganduri de noapte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [laguna ]

2004-07-27  |     | 



E noapte afara si stau pe ganduri. Le-apas cu greutatea mea si m-apasa si ele, din ce in ce mai tare. E noapte uneori si ziua, mai ales cand clipesc sau pur si simplu inchid ochii si ma gandesc la ea. Cuvintele se-nsira-n randuri de fire-ntortocheate, scurse fluid din picatura de cerneala neagra ca noaptea, crezand c-o sa-mi ofere linistea visata.

Incerc, la plezneala, inca un text armonic pentru cine stie ce cititor ratacit pe axa timpului si-mi da prin cap o ipoteza: ce-ar fi daca timpul, dusmanul nostru cel de zi cu zi, ar sta incremenit in loc? Acum si-atunci sa fie in acelasi punct pe axa, maine si ieri sa fie azi mereu. Inseamna ca totul ar sta pe loc sau s-ar misca-ntr-o goana infinita iar distantele, acele drumuri lungi ce ne despart, ar fi nimic. Inseamna ca aici si-acolo-ar fi-n acelasi loc, deci ea e langa mine chiar acum, e in mine, suntem niciunde si suntem peste tot, da e egal cu nu, iar alb si negru sunt tot una. Si cand ma gandesc ca toate astea sunt niste conventii … Si-n Carte ni se spune ca la-nceput a fost doar El, nici bun, nici rau, si bun si rau. Il face pe Satan de bunavoie, doar ca o presupunere, se lupta peste lume binele cu raul si-apoi, intr-un final apocaliptic, raul e-nvins. Dar fara rau, binele ce-i? Seamana ingrozitor de bine cu demonstratiile prin reducere la absurd, pe care le-nvatam candva, in scoala generala, nu zici?

Ziua mijeste printre draperii, e tarziu si nu am apucat sa dorm deloc. E tarziu sau devreme? Nu inteleg nimic ... sau poate abia acum incep sa inteleg. Poate ca ceasul de la mana e de vina … si daca nu-l intorc la timp va sta iar noi … vom fi-mpreuna iar.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!