poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3418 .



Epigramiada
personale [ ]
Raport de zbor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [geonick ]

2004-07-12  |     | 



La radio agonia.net cânta fanfara lui Þăndărică. În parcul virtual începuse să se adune lume de peste lume. Scaunele erau așezate în formă de piramidă, în vârful căreia stătea masa, moștenită de la Calimero.

Robotul scana și identifica membrii comunității: Andrei Neagu cu soția și aspiratorul, Bogdan Geană cu 6 femei ude pe biciclete, Mihai Cucereavii cu bustul lui Ștefan cel Mare, lordul Eugen Galateanu, Adrian Munteanu cu 116 sonete... Ultimul a apărut Costel, care veni cu un autoturism „Tracia”.

Membrii autentificați erau așezați în rânduri conform nivelului.

Radu Herinean își mototolea cheile în buzunarul stâng și-și fixă privirea pe pernuța de pe genunchiul drept al Florinei - Daniela Bordieanu, pe care era prinsă „Steaua de Erou al Muncii Agoniste”. După ce au fost ocupate toate scaunele din față, Radu scoase cheile, alese pe cea mai lungă, lovi de 13 ori în masă și îi făcu semn cu cotul Mariei Prochipiuc. Maria tuși sec în pumnul lui Bogdan Geană, se ridică de pe scaun și spuse:

– Onorată asistență, colegi, prieteni, etc! Ne-am adunat astăzi ca să comentăm primul jubileu al comunității noastre – 3 ani-lumină de la plecarea epigramonauților spre Conservația Cocoșului.

Radu ceru pumnul lui Geană, tuși în el:

– typo: Constelația.

Cineva din primul rând se căută la steluță, dar Radu făcu o privire nasol, îi prinse mâna și o imobiliză sub piciorul mesei.

– Rog să vă sculați și să onorați Drapelul Agoniei, continuă Maria.

În acest moment, la radio, Corul de Copii și Veterani al Radiodifuziunii interpretă imnul comunității „Cântarea Agoniei”:

„Agonia(.net) dac-o iei
E ca dragostea din tei

Poezia(.ro) dacă vrei
E ca dragostea în trei

Proza(.ro). Aici citatul
Se încheie în stop cadru”

În timpul intonării imnului dispăruseră câteva scaune de la nivelele 200 și 120, dar apăruseră câteva noi la nivelele 0, 10 și 50.

Maria Prochipiuc își reluă discursul:

– Conform regulilor prozodice, epigramonautul este o specie de poet sensibil la orice schimbare de temperatură în corpul comunității și în Univers, în genere. Fantezia creatoare a maestrului Itter a depășit imposibilul, reușind să sintetizeze un echipaj de excepție. Aceasta se datorează în cea mai mare parte dlui Herinean.

Radu săltă puțin masa, mâna se retrase și imediat apăru o steluță.

– Consistența mesajelor epigramonauților, dorința de a epata în fața eu-lui, talentul valorificat în condiții de imponderabilitate au permis echipajului să depășească momentele de criză (problema antenei). Cu forțe dezmorțite de palinca strămoșească, cronicarul lui Ipse s-a antrenat în zbor pe un vultur de origine malteză, detașându-se de trotineta metafizică a dlui Laurentiu Ghita și atașându-se la nava spațială în timpul unei lupte de anvergură, rar întâlnite în atmosfera Universului.

Maria răguși, făcu o pauză și se uită în direcția lui B. Geană. B. Geană își ascunse pumnii la spate. Maria se uită cu sete spre Elia David. Elia stoarse o lămâie.

– În cadrul expediției Ioana Barac Grigore a desfășurat cu succes un experiment de clonare. La 9 luni-lumină după ce a înghițit conținutul eprubetei în care se afla poliuretaniobetagamatata lui Calimero, a născut o clonă, pe care a numit-o Joana Barez Calimore.

Herinean simți cum i se ridică un nod în gât, ceru iarăși pumnul lui Bogdan, dar Anda Andrieș i-o luă înainte și-i dădu pumnul său. “Vor să-mi cloneze site-ul”, tuși și se gândi Radu. Bogdan Geană îi citi gândul.

Deasupra mesei era proiectată holograma epigramonauților, în centrul căreia era Silvia CALOIANU, iar în locul imaginii Elenei Malec era scris (peruzele).

Ședința era transmisă pe navă online prin telegraf. Din cosmos căzu o ploaie de comentarii, venite din cauza depărtării cu întârziere, fapt demonstrat și de indicația orară de pe serverul lui Herinean.

Silvia trimise un sos cu un conținut indescifrabil “Vă rog, cine poate, scoateți-mă din hooolooograaamă”, iar Elena Malec:

După ce m-au pus în paranteză
Mă simt și eu un pic mai londoneză,
Dar cu accentul meu american
Nu mă-nțelege nici un agonian.

Genuneanu făcu un rondel limbrick:

Vreau și eu acerb
Ca nașul calimer
Un vultur ienicer
Și coarnele de cerb.

Calimero, intuind furtul literar:

Scapi de legile penale
Dacă pietrele renale
Le clătești încă o dată
Cu o bere din armată.

Erata lui Ion Diviza la mesajul lui Calimero:

Cu o bere și-o amantă
Treceau anii de armată…
De când NATO și nebunii
Ne fac epigrame bune.

Se auzi o pocnitură, câteva cuvinte despre mamă, apoi semnalul a început să fie bruiat. Elena Malec puse în cuptorul cu microunde o mioriță.

O voce profetică anunță la radio agonia.net un concert de muzică simfonică pe versurile lui Adrian Firică.


P.S.

Scara
În discuțiile din culise Gelu Vlasin a confirmat zvonul că va scrie o poezie, care va ajunge până la Constelația Cocoșului.

Drepturi clonate
Într-o poezie administrativă R. Herinean a remarcat că va accepta clonarea pe site cu condiția ca fiecare clonă să scrie câte o carte cu drepturi rezervate www.agonie.net.

Taina unui membru al echipajului
Surse sigure au relatat că Elena I.Chakass a fost depistată la o tarabă de cărți, vânzând DEX-uri și antologia lui Eugen Suman “Cum se face poezia / Azi și mâine-n Agonia”.

Premii
Premiul Nobel în domeniul explorării spațiului și premiul Buftea pentru ghicitori a fost decernat lui Calimero pentru invenția sa SimCal (Simulatorul de călcat).

Dragoste la bord
Se pare că cineva s-a îndrăgostit. Supoziții: Calimero-soacra? Jupp B.Itter-diaspora? Genuneanu-simulatorul sau Diviza-telegraful?..

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!