poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1400 .



visare de vant
personale [ ]
doar visare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2004-07-02  |     | 



Se facea ca la un moment dat am lesinat pe o margine de tara , in urzici, brusturi, romanita .Nu asta conteaza. Conteaza ca m-am trezit cu ochii spre cer si cineva se uita lung la mine ca la un clovn. Primul gest a fost sa ma caut la buzunare, deh, Romania nu? Banii erau tot acolo ba cineva mi-a intins mana si hopa sus.Uitandu-se mereu la mine m-a intrebat:
-Te duc in oras?
-Cat ma costa?
-Cat sa te coste? Nu te costa nimic! Ai vazut tu sa ceara bani la asa ceva?
Mirat am ajuns in oras iar omul si-a luat ramas bun cu un semn din mana.Cum inca habar nu aveam de nimic mi-am zis sa urc in primul tramvai.Taxatoarea s-a uitat frumos la mine si mi-a zambit in timp ce la radio se transmiteau stirile:
'Romania a devenit in ultimii 5 ani paradisul fiscal al Europei iar presedintele Frantei isi face vacanta la cea mai renumita statiune din Europa adica Mamaia''
Mamaia cea mai renumita din Europa? Unde traiesc?
Coborand m-am vanturat prin magazine si la un moment dat mi-a venit cu lesin. 5 lei kg de lapte, un grup de pensionari fericiti care sporovaiau in colt cu vanzatoarea, culmea aveau plasele plineee! Si ce plase badee!
Ca sa ma lamuresc mai bine am pedalat spre gara, stiam cat de celebre sunt trenurile noastre, acolo realizam ca e doar un vis.La linia 5 trenul personal spre Teius gata de plecare, lumea urcand cuminte iar nasul dand indicatii blande calatorilor, ba in compartiment serviti cu cate un baton de ciocolata si o cafea tare si buna. Ei asta nu-i a buna! Si wc-ul straluceste de curatenie! Nu mai sunt hoti de buzunaree? Nu se poate! Uite, nici o hartie pe jos!Nici macar un muc de tigare? Asta nu e tara mea! Nu cred!
Peste tot calm si aud ca salariul iti ajunge sa calatoresti peste tot in lume, ba multi se inghesuie sa vina aici, sa stea in tara paradis, se omoara pe aceasta bucata de Europa. Fantastic! Si la semafoare, ce calmi sunt oamenii,unde sunt politistii intreb?
-Nu e nevoie de ei, aici nimeni nu fura, toti au bani, la ce bun sa fie politisti?
Ma impiedic de ceva si cad rau.In capul meu se framanta tot felul de dureri dar nu am timp de stat jos ca aud un strigat:
-Scoala ba de jos, betivule!
-Ma duci pana in oras?
-100.000!
-Nu ma duci gratis?
-Gratis? tembelule, benzina costa, daca te duc degeaba pierd si eu cu ce raman?
Sa mai zic ca in personal era sa iau bataie? Am indraznit sa merg la baie si era sa ma inec in miresme si mizerie. Pai bataie era sa iau de la conductor, cum indraznesc sa-i spun de mizeria de pe jos?


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!