poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4209 .



Subject: Inregistrarea la www.poezie.ro
personale [ Jurnal ]
No, că mi-o venit și mie rândul la tăiatul moțului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florina ]

2004-04-02  |     | 




La început a fost evident, cuvântul.
Apoi Simona, prietena mea, cu îndemnul: “de ce nu te înscrii pe poezie.ro”.
Un nickname, o parola și o logare.

Subject: Inregistrarea la www.poezie.ro
Date: Wed, 2 Apr 2003 08:16:58 +0300
From: [email protected]
To:

Felicitari, Daniela Bordieanu pentru inregistrarea la www.poezie.ro.
Iata informatiile pe care le-am primit:

Pseudonim : Florina
Nume : Daniela Bordieanu
Email :
Parola :
Pentru a activa contul tau trebuie sa confirmi aceasta inregistrare prin vizitarea urmatoarei adrese:


Pentru întâia dată

Primul meu text - la 14 vizionări cădea cerul pe mine, apoi a urmat primul e-mail
Subject: poezie.ro: 40342 are activitate
Date: Wed, 2 Apr 2003 09:48:43 +0300
From: "poezie.ro"

și primul comentariu. Am avut senzația că mi se întâmplă ceva deosebit. Nu scrisesem niciodată decât pentru vreun caiet sau câțiva prieteni iar acum parcă intrasem într-o altă lume, necunoscută și totodată cunoscută, pentru că toți vorbeau o limbă asemănătoare, de neînțeles pentru majoritatea celor din jurul meu, din realitatea imediata.
Mi-amintesc de primul text citit pe site - unul de-al trandafirașului - și gândurile de atunci, că nu voi reuși să scriu în așa fel încât să mă citească atâția oameni.
Prima steluța am primit-o de la Dominique, n-am cum s-o uit pentru că în momentul acela am scos un chiot și am sărit de pe scaun, răsturnându-l. A urmat încă text, încă un comentariu, simțeam că intrasem într-un joc palpitant, interactiv, aparent copilăresc, adult fiind.
Primele tristeți la retragerea primelor texte, prima nemulțumire, ochii deschiși cu uimire la lectura unor texte remarcabile ale unor colegi de pe site, intimidare, zâmbet, păreri, indignare, încurajare, inhibiție, bucurie, descurajare, nerăbdare, așteptări și ... încă un text: continuam.

Oamenii de pe poezie.ro

Acum urmează o parte “grea” a mesajului meu de azi pentru că nu aș vrea să uit pe nimeni, dar dacă mi se va întâmpla, să fiu iertată:
Dominique, GAP, lacrimosa, Alma, octombrie, trandafirașul, magul, rosinante, a-nimănui, Filip, Caly, Hazel sunt primii pe care i-am “simțit” în preajmă și care m-au ajutat, la modul direct și indirect, prin părerile lor. Un rol deosebit față de mine, la inceput, l-au jucat GAP, prin încurajare, și Filip, prin “deschisul” ochilor (zâmbesc știind că dacă va citi acest text va scutura din cap și va bodogani ușor în barbă despre oareșce poale). Unii din cei întâlniți la început au dispărut, în schimb au aparut alții: Edger, Mae, decembrie, Bitter, albastru27, sirena, magister, Genuneanu, Nicolae.
A urmat cenaclul de la Iași din octombrie 2003 în care am stabilit un contact real, direct, cu personaje până în acel moment virtuale, având confirmarea primelor prietenii închegate în această lume multicoloră și care încă rezistă în ciuda distanțelor.
De atunci am zâmbit lui floris, crissty80,apriliei, Anton, dedal66, inger_gri, lebragiei, dariei precum și celorlalți pe care i-am întâlnit pentru prima dată la Iași.
Am continuat să mă loghez pe site, venind într-o lume virtuală în care cuvântul reprezintă de fapt singura realitate, în care un hobby își găsea spațiu de desfășurare. Într-un singur an am citit mai multă poezie decât în alți zece dinainte. Efectul? Încă se manifestă.
În noiembrie am postat primul text cu imagini – a fost primul contact cu Radu urmat de ajutorul primit necondiționat. Mi-amintesc “spaima” de după aceea, teama de a mai scrie.
Și iarași oamenii: enigma, cheevas, lizuca, cpetre, flintobert, alooper21, unu, veronica, diamonds, goldmund, zeu_deghizat, calimero, doi, meb, BogdanGeana, freelancer, teddy, adim; fiecare și-a pus amprenta într-un fel sau altul asupra cuvântului meu de pe site.
Cu siguranță nu i-am enumarat pe toți cei cu care am interacționat, deși mi-aș fi dorit acest lucru. Aproape în fiecare zi continui să întâlnesc autori noi, uneori îi caut intenționat, încercând să nu uit de unde am pornit.
- Oamenii de pe poezie.ro - alături de ei mă bucur astăzi pentru că Florina există pe acest site de un an de zile.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!