poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1235 .



tratat despre fericire.
personale [ ]
oricui

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [phalladis ]

2001-09-20  |     | 



Cu totii cautam sa fim fericiti si vointa ne indeamna spre aceasta tinta.Noi credem ca daca am avea o familie,o cariera profesionala,o casa,o masina,etc. am putea fi fericiti,dar cu aceasta ipoteza ne inselam amarnic.Oricat am lupta pentru fericirea noastra, niciodata n-o s-o obtinem in totalitate.Aceasta nu inseamna ca nu putem trai clipe fericite.De aici mi se naste concluzia ca fericirea este o stare pe moment al sufletului nostru.
Aristotel argumenta ca daca fericirea ar fi o stare sufleteasca,atunci un om care si-ar petrece toata viata dormind ar trebui considerat fericit, deoarece,somnul este o stare sufleteasca placuta.
Emmanuel Kant considera ca fericirea neste un ideal,dar nu de neatins.
Platon sustine ideea ca sufletul nostru ar avea trei parti:o parte rationala,alta pasionala sau inflacarata si o parte apetenta.
In schimb Solon considera ca nimeni nu este fericit cat timp traieste.
"Orice idee sau concluzie nascuta de mari filosofi sau chiar de orice om despre filosofia fericirii,niciodata nu vom afla adevarul adevarurilor despre acest subiect."
Pentru mine,fericirea este o stare pe moment care are loc dupa suferinta.Stim cu totii ca a suferi nu este un sentiment placut,dar o putem transforma in fericire.Cum?Buna intrebare!
Sa ne inchipuim ca suntem o persoana care sufera de pe o zi pe alta,ca nu mai avem timp pentru a spera la fericire.Aceasta concluzie este complet gresita. Fericirea este in noi!!!Noi suntem singurii care ne putem face viata fericita si trebuie sa ne luptam cu noi insine pentru a crede aceasta,caci numai crezand in tine insuti poti dezvolta respectul de sine.
O singura concluzie a mai ramas sa definesc.Este cert ca fericirea consta in "a iubi",deoarece iubirea reprezinta cea mai mare intensitate de fericire pe care o putem trai in aceasta viata.Tocmai din acest motiv scopul meu in viata e "sa iubesc si sa accept pe oricine asa cum este"ca daca n-as fi asa,m-as fi considerat un om slab in fata Divinitatii.Recunosc ca numai Dumnezeul poate iubi cu adevarat si incerc sa iau exemplu de la El.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!