poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4047 .



Urare la fereastra sufletului
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Decembrie ]

2004-01-05  |     | 



Azi am observat că din inma mea au crescut spini, dar ce este mai interesant e că s-au înfipt adânc în pământul trupului meu pentru a naște iubire, doar pentru tine cititorule! Știu eu dacă reușesc să-ți împărtășesc din aceasta bucurie? Mai sunt doua zile și se încheie perioada sărbătorilor de iarnă. Am observat că mâinile îmi sunt crengi, îmbrăcate de vânturile zărilor și au facut un cor , cică vor să cânte: La multi ani!

Urările rostite la fereastra sufletului în ziua cea mai lungă a anului sunt atât de simple, dar poarta în ele atâta încărcătură de înțelepciune și sinceritate, încât ți le-ai dori să le auzi și să le primești tot anul. Adică un an de zile să vibrezi ascultând: La multi ani!... La mulți ani cu sănătate!... La mulți.....iar, aceste cuvinte să nu se năruie și să nu rămână simple amintiri.

În prag de Nou An simțim cu toții o pornire firească de a face urări celor dragi de acasă, celor dragi de departe și celor care ți-au devenit dragi prin frumusețea pe care au adus-o în viața ta.

Anul Nou a venit așa, pe nesimțite, ca o surpriză a timpului care ne șoptește că nu vremea trece , ci noi călătorim prin ea.
Cele trei cuvinte : La multi ani! te răscolesc cu foșnetul lor nostalgic și admirativ.
M-am tot gândit ce urări nemaiauzite s-ar cuveni să vă fac într-un astfel de moment?
Vă întâmpin , deci, cu un : La mulți ani!

În această zi ce începe obișnuit , dimineața, urararea mea poate fi prin a va darui ceva. Poate o floare, dar nu chiar una oarecare, dar, sunteți voi flori, atunci un fulg albastru de zăpadă, dar ce folos s-ar topi prea repede în palma voastră plină de iubire. Am găsit! o să vă dăruiesc o rază de soare strălucitoare, sau poate o melodie, un cantec să vă cânt, dar glasul vostru desprins parcă din rai ar șterge cu totul portativul meu. Poate o lacrimă de fericire, dar dacă până la voi se întristează? Nu , nu vreau să devină durere! Nu, altceva. Vă voi dărui un cuvânt, care să cuprindă în el tot universul intim și sublim, un cuvant tăcut și netăcut , care este ca stropul cel de rouă într-o căldură înăbușitoare, dar ce să faceți doar cu o picatură? Și chiar dacă nu par ceea ce sunt , vă voi trimite un strop de vin, din rustica ulcică de pământ și când îl veți sorbi, secundele se vor sprijini de umarul vostru, și o să vă aduceți aminte că a început un An Nou și atunci buzele voastre vor șopti : La mulți ani!

Astăzi când se încheie lanțul sarbătorilor de iarnă , din pragul Noului An, vreau să vă fac o urare ,,nemaiauzită’’, dar totuși atât de cunoscută :
La mulți ani !

Nota:
Dar după cum inceputul Anului Nou nu este un eveniment simultan pe tot globul, avem posibilitatea să sărbătorim acest moment de mai multe ori într-o noapte sau chiar să-l omitem.
Se pare că poarta de intrare a Anului Nou este undeva în apele Oceanului Pacific. Aici înaintea oricarui alt loc de pe pământ, vine Anul Nou, apoi o ia la goană spre vest, înconjoară tot globul, pentru a se întoarce la locul nașterii sale a doua zi. Vă închipuiți așadar că acest ,,banal'' : La mulți ani! înconjoară pământul, transformându-se într-o melodie cântată de toate vocile pământului , în atâtea limbi?



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!