poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2806 .



Intre Mihai si totmihai
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [totmihai ]

2003-05-04  |     | 



Mihai este totmihai. Si totusi... Mihai nu este totmihai... . Despre mihai si totmihai se poate sa mai fi vorbit eu in vreo poezie, dar nu cred sa fi aparut pe site, oricum poezia lasa loc la interpretari, acesta e farmecul ei, iar eu nu vreau acum sa las loc la interpretari.
Cine sunt eu cand vorbesc cu tine, cine sunt eu cand vorbesc cu mine, despre asta este vorba. Sunt convins ca fiecare dintre noi are cel putin doua fete. Eu am doar doua, si sunt prea multe. Sunt mai mult cu una decat as avea nevoie in mod obisnuit. Eu nu sunt doua existente, eu sunt o existenta rupta in doua.Voi ati avut fericirea sa il cunoasteti pe totmihai. El a scris poeziile si tot el le-a afisat, iar voi il cunoasteti prin poeziile pe care le scrie, pentru ca mai mult nu aveti nevoie sa stiti despre el. Dar nu va speriati, si pe Mihai il cunoaste multa lume, poate unii chiar il iubesc, desi el nu stie asta. Unii il apreciaza pe Mihai tocmai pentru ca nu il banuiesc de totmihai. Sigur este ca amandoi exista si ca adunati dau unu. Nici sapte, nici treisprezece, doar unu.
Cei doi traiesc in simbioza. Nu pot trai unul fara de celalalt.totmihai nu poate trai fara Mihai, ar muri de foame, iar Mihai nu stie ce sa faca cu totmihai, nu stie ca ce fel de pedeapsa il are in el.Unul e poet, el priveste de cele mai multe ori in gol. Celalalt e constructor si priveste de cele mai multe ori in ochi,dar Mihai uraste ochii pentru ca in ochi poti citi intotdeauna minciuna. Unul vrea dragoste si de cele mai multe ori isi da seama daca poate iubi o persoana numai auzindu-i glasul. Celalalt vrea doar carnea, el inca nu stie daca poate sa iubeasca sau daca va fi vreodata in stare sa moara pentru o alta bucata de carne cu ganduri, adica pentru un alt om. totmihai cauta inca de la nastere acea persoana pentru care sa moara.
Din ura lui Mihai scrie totmihai iar din dragostea lui totmihai traieste Mihai. E o dragoste impartita la doi, cat sa ajunga putina la fiecare, nu prea multa, caci de la prea multa dragoste se poate muri. Si totusi, prin nu stiu ce fel de minune, ei se inteleg, sau mai degraba se tolereaza. Putini sunt oamenii care au ocazia sa ii cunoasca pe amandoi si de regula cu acesti oameni se realizeaza o corespondenta intre rupturi similare. Va dau un exemplu: Mihai o cunoaste pe Anca dar si mai important e ca totmihai o cunoaste pe totanca. Niciodata Anca nu il va cunoaste pe totmihai sau Mihai pe totanca.
Cand unul din ei va muri, va muri si celalalt. Cand unul va muri, celalalt va sti ca nu mai are pentru ce sa traiasca. Poate intr-o zi cei doi vor ajunge sa se iubeasca, desi e doar o speranta. Ei se vor iubi doar cand poezia lui totmihai va deveni existenta si existenta lui Mihai va deveni poezie.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!