poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2040 .



SOS, Arca lui Noe
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [magul ]

2003-02-18  |     | 



Arca lui Noe s-a scufundat. Pamantul nu mai exista. Din rasa noastra prea putini si-au dat cu parerea ce ar trebui ales din cele trei optiuni pentru supravietuire. Doi, trei au vrut sa fie obiectivi, dar nu stiu daca a incercat cineva, macar pentru el, sa nu mai considere poezia doar un exercitiu literar ci mult mai mult.

Ma asteptam ca macar unul sa aleaga poezia ca argument de supravietuire si sa spuna de ce. Fie din pornirea spre visare, testand limitele acestei surse de poezie, fie din ratiuni mai profunde. Cuvantul, in stari de criza, poate dezbraca haina lui lenesa si redeveni Putere, asa cum e el dinainte de facerea lumii. Atunci poezia e samanta de supravietuire. Vehiculam nu arta cuvantului, ci fiintarea lui, trecerea lui de la potenta la act.

M-am intrebat mereu daca instinctul acesta de a imbraca in cuvinte lumea, nu e un reflex de subconstient al cuvantului care face lumea, un imitatio dei si nu doar un simplu exercitiu de gandire sau un act filologic in care scheletele de slova raman mumii sonore, celor ce vor veni sa ne priceapa.

Si spun toate acestea pentru ca nu pot cobori arta, sau chiar orice incercare a ei, la un mestesug mai mult sau mai putin facil. E cred ca e mai mult, e manifestare a spiritului, orice ar insemna pentru voi acest cuvant.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!