poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1411 .



Nu ni se cuvine nimic
personale [ Gânduri ]
Gandul serii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adria ]

2002-10-21  |     | 



Fiecare zi e aventura, ce stim noi despre ziua de maine? Va fi mai buna, va fi mai rea? Uneori, desi nu ne anunta nimic, ziua de maine poate fi cea mai fericita dintr-un sir de ani sau...poate cea mai tragica.

N-o sa uit niciodata acea zi care mi-a marcat viata si mi-a schimbat multe puncte de vedere. Ma trezisem intr-o zi frumoasa de octobrie , bucuroasa ca plec sa hoinaresc impreuna cu fiul meu, fusese ziua lui si mergeam in oras sa-si aleaga cadoul, un nou Lego. Ne-am distrat, am fost in parc, am mancat in oras, ne-am bucurat unul de altul. Eram fericiti, asta pana dupa pranz, cand am primit telefon ca mama e la spital si s-ar putea s-o mai prind in viata. N-am mai prins-o...Din acea zi nimic nu a mai fost la fel.Cum ar mai putea fi la fel????De atunci, in luna octombrie sarbataoresc pe 11 ziua fiului si pe 12 fac pomana.

Uneori avem toate motivele sa fim fericiti si nu suntem, alteori chiar n-avem nici unul si totusi ne simtim atat de fericiti. Bioritm, biochimie, fazele lunii, fazele vietii, cine mai stie? Un lucru e sigur, cu timpul invatam sa apreciem si sa pretuim, mai mult sau mai putin, dar invatam sigur. Nu ni se cuvine nimic, nici macar ziua de maine, nu-i asa? Nu ni se cuvine ca avem o vedere buna pe care n-o pretuim. Altii fac operatii complicate sa mai poata salva din vedere.Dar nu, nici nu ne convine sa ne gandim la ei, la asa ceva, noua nu ni se poate intampla nimic! Nu ni se cuvine ca azi nu ne doare nimic, ca toate par sa fie pe un fagas bun si chiar avem sperante ca maine va fi si mai bine. Nu ni se cuvine sa fim iubiti si totusi suntem, nu ni se cuvine sa fim iubiti chiar si tocmai de persoana pe care o iubim si totusi se intampla.
Nu ni se cuvine nimic. Si totusi traim ca si cum ni s-ar cuveni totul.

Multi oameni se vaita de rutina in viata lor. Viata lor poate e asa pentru ca n-au capacitatea sa se bucure de atata frumusete cata exista in jur. Dar vine o zi cand rutina aia s-ar putea sa le para cea mai fericita perioada, cand se va intampla sa vina toate necazurile, in lant, ca napasta peste om. O anumita doza de rutina poate insemna ca totul e bine, poate insemna un anume confort psihic, stabilitate, echilibru. Rutina nu insemna ca toate zilele sunt la fel, inseamna ca noi nu facem nimic sa fie altfel. Perioadele de rutina pot insemna perioade de respiro, de meditatie, de acumulare.

O zi in care nu s-a intamplat nimic nu e o zi oarecare, e un cadou oricum, fie si numai pentru faptul ca nu s-a intamplat nimic rau. Totusi, s-a intamplat sigur ceva, poate ceva frumos, poate chiar extraordinar, doar ca tu n-ai fost acolo, sa vezi, sa pretuiesti.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!