poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1536 .



Liberul-arbitru
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [antoermy ]

2007-04-04  |     | 




Am treaba de nu-mi vad capul. Nu neaparat pentru ca se apropie Sf.Pasti(sarbatorile ,n-au fost,pentru mine,niciodata ,un prilej de bucurie -nu stiu de ce?-),ci pentru simplu motiv ca ,de ceva vreme robotesc si tot robotesc,doar-doar oi scoate ,si eu,saracia din casa.As! Cu cit ma straduiesc mai mult ,cu atit mai putin reusesc.Asa ca...
Las ,un pic ,la o parte, urgenta zilei de azi ,si ...intru pe Net. Mare greseala! Deschid mail-ul ,in nadejdea ca am primit vreun raspuns de la o firma careia ii solicitasem lamurirea unor probleme care ma framintau.Nimic,insa.Nimic de la firma respectiva ,caci,in rest,mail-uri cu duiumul.Fel de fel de invitatii ,care mai de care ,mai "tentante",sau ...aberante ,din punctul meu de vedere. Trec repede-repejor pe "delete",incercind sa nu ma indispun si mai mult ,pe ziua de azi. Nu de alta dar e o zi din Saptamina Patimilor.Mai sint,inca,citeva zile de post.Vrajmasul sta la pinda,pregatit. Si...are un arsenal!!! Arme sofisticate si,multe dintre ele ,cu efect intirziat.
Sterg ce sterg si ,la un moment dat ,mai si deschid,cite un mail.O invitatie la un club imi capteaza ,oarecum ,atentia si citesc mai departe.Niste ciudatenii de cluburi. Ghinionul meu ,insa,ca dau peste un club unde mi se cerea parerea ,in legatura cu ...liberul-arbitru. Lovitura sub centura !
Am o problema cu acest liber-arbitru.Eu,spre deosebire de multi altii,sustin ca liberul-arbitru ,nu exista . El ,lberul-arbitru ,nu exista ,cel putin ,in cazul meu. E drept ca multi se pot bucura de privilegiul de a-l avea. La acest capitol ,ma aflu in conflict cu mine insami si cu Creatorul meu.Pai... a dat altora,semenilor mei,atita liber-arbitru incit nu I-a mai ramas, pentru mine, nici un strop. Corect este? Pot fi eu la egalitate de sanse cu ei,semenii mei(vorbesc ,aici ,de cei care sustin existenta liberului-arbitru,in viata lor)? Nicidecum.
Liber-arbitru ?
De zeci de ori am tot luat-o de la capat, incercind sa fac in asa fel ,incit sa-mi iasa lucrurile intr-un fel... As!Tot cum au vrut ele au iesit.Si-atunci?
Liber-arbitru?
Parerea mea este aceea ca ai un drum de strabatut,intre niste puncte.Nimeni nu-ti impune pe unde anume haladui,adica ,ce ruta iti alegi, dar,trebuie!!! sa treci ,musai,prin acele puncte si,mai trebuie, sa ai grija ,sa ajungi la timp. Cred ca este cam ca in filmele acelea cu BIG MAC:" ori faci ca mine,ori faci ca mine!"
O ,Doamne! Cite as avea de comentat,dar,am sa aleg:NO COMMENT. Nu de alta dar e Saptamina Patimilor.Mai sint citeva zile de post si ,bine ar fi sa ma retrag pentru a face o rugaciune. Sau ...o spovedanie. Spovedania pentru invinsi....Aoleu!!!, tocmai am facut-o.Spovedania.Acum plec la rugaciune.Cred ca este cel mai bun lucru pe care il mai pot face. Doamne iarta-ma!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!