poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2068 .



Cultura la televizor
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [andimex ]

2007-01-13  |     | 



Încet, dar sigur, reușim să ne recăpătăm valorile spiritualității culturale în medii crezute (de mult!) pierdute, dar pe care nu le-am uitat niciodată. Cultura la televitor tinde să se extindă cu speranța că tinerii din ziua de azi vor începe totuși să conștinetizeze realele valori ale unei societăți și a fiecărui individ în parte.
Până și postul public de televiziune, TVR1, ,,pune la bătaie,, formate de emisiuni culturale atractive cu singura obiecție că se menține ora de difuzare apropiată de miezul nopții - poate considerat mult mai propice creației și cultivării moștenirilor spiritualității și a valorilor culturale, a artei în genere.
Îmi place la nebunie ,,Nocturne,, la fel de mult ca și ,,Lumea citește!,, ... la fel de mult ca și ,,Cultura libre,,. Prea puține repere însă...
Îmi plac la PRO TV ,,Omul care aduce cartea,, ca și ,,Parte de carte,,.
Îmi plac Pleșu și Dinescu la Realitatea TV.
Îmi aduc aminte (cu un oarecare regret) de lecturile din școală, perioadă când devoram cărți întregi. E drept că și acum citesc, însă nu atât de mult pe cât aș vrea - căci timpul și crizele sale fundamentale ne ,,mănâncă,, lent zi după zi.
Cultura la televizor există (a existat de altfel întotdeauna!) și ar trebui să se extindă măcar conceptul extraordinar de CULTURÃ PUBLICÃ - pe care îl promovează cu suficientă răbdare și abnegație Cătălin Ștefănescu la ,,Garantat 100%,, , dacă nu chiar tot ceea ce înseamnă artă, suflet, bun gust. Cu alte cuvinte... adevărata viață.
Actul de creație în sine este un act de cultură cu repercusiuni majore în concepte și mentalități moderne. Creația ca și concept fundamental al dezvoltării umanității prin cultură - iată o temă care merită dezbătută... nu numai la televizor. Căci cultura la televizor este, cel puțin teoretic, mai accesibilă tinerilor de azi decât mersul la bibliotecă sau lecturarea unei cărți. Ar trebui să mizăm pe acvest lucru și să atragem targetul. Spre binele tuturor, căci un popor cultivat este (prin excelență) un popor mai inteligent.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!