poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3503 .



Nevasta lui Potifar
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dorulet ]

2006-10-14  |     | 




Bucura-te, tinere, în tineretea ta, fii cu inima vesela cât esti tânar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai; dar sa stii ca penmtru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata. (Ecl. 11:9)
A fost un timp în tara noastra când Biblia se procura foarte greu si daca totusi reusei sa-ti faci rost de ea te pastea pericolul de a avea multe necazuri. Însa, prin harul Domnului au venit timpuri de libertate când fiecare din noi, si-o poate procura cu mare usurinta. Mai mult de atât, foarte des cineva se ofera sa ne daruiasca o Biblie. Pe un alt plan Biblia este recunoscuta ca cea mai mare capodopera a literaturii universale iar crestinii de pretutindeni o proclama ,,Cartea de Capatâi” a omenirii. Cu toate acestea realitetea vietii cotidiene ne arata ca tot mai putini oameni îsi conduc viata dupa învataturile ,,Sfintelor Scrupturi.” Aceasta constatare m-a motivat sa scriu aceste rânduri care sunt valabile pentru toate vârstele dar adresate în special tinerilor.
În prima carte a Bibliei, la capitolul 39 ni se vorbeste despre tânarul Iosif, fiul lui Iacov. Scriptura ne spune ca printr-o întâmplare nefericita el ajunge rob în Egipt. Stapânul lui se numea Potifar si era capetenia strajerilor lui Faraon. Dumnezeu a fost cu el si a facut sa capete trecere înaintea stapânului sau, care i-a dat pe mâna întreaga casa. În aceste conditii nevasta stapânului începe sa-i faca propuneri indecente si nu numai atât, insista din ce în ce mai mult. Dar tânarul Iosif despre care Biblia ne spune ca era frumos la statura si placut la chip, refuza sa cada în pacat. Nevasta lui Potifar se înfurie si-i însceneaza o tentativa de viol aruncându-l în temnita.
În lumea de astazi ,,nevasta lui Potifar” este prezenta peste tot. Cum deschizi televizorul e gata sa-ti sara în casa, daca cumperi un ziar, înaintea tuturor stirilor fie ele bune sau rele ,, nevasta lui Potifar” te sufoca cu insistenta ei. Daca iesi la plimbare ,,nevasta lui Potifar” alearga în jurul tau ca un catel scapat din lant. Nu mai vrbim de reviste care sunt leaganul de desfatare a ,,nevestei lui Potifar.” În toate aceste ipostaze si în multe altele ,, nevasta lui Potifar” te provoaca la o viata care aparent te face fericit, dar care te desparte de Dumnezeu.
Tu cum te raportezi la aceasta situatie? Fugi de ispita preferând zidurile reci ale închisorii, precum Iosif? Daca da, esti un om fericit! Sa stii ca Dumnezeu a fost cu Iosif si în închisoare. Dar de te lasi prins în mrejele ,, nevestei lui Potifar,” te paste oricând razbunarea barbatului ei. Iar daca el nu o va face, nu uita, într-o zi Dumnezeu te va chema la judecata.

Dorin Buga

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!