poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2141 .



Taie ceața, luminează
personale [ ]
într-o suflare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Griet ]

2006-09-30  |     | 



da, pătura ta roșie miroase a noi și a liniște acum, nu-i aranja colțurile, lasă-mă s-o mai respir puțin, așa greoi, așa pe ascuns, cu fața în palme, uite-mă, sunt albă după ora asta. cafeaua în cana de metal s-a răcit, din scrumieră se întinde peste noi mirosul aspru de tutun, mai stai aici, mai visează-mă, nu te lua în palme și nu pleca de pe canapeaua ta cu pătură roșie și cu tine.

am mers atunci, am fi ajuns așa, la poli, la ambii, mă intrebam dacă simți și tu iz de stelele din noaptea aceea, mă mai întrebam și dacă se lasă ceața prăfoasă ai să mai mai vezi? întotdeauna ai zis că da, era ceață dar te prefăceai lumină ca eu să te văd.

într-o zi ai spus nu, te-ai stins și ai căzut, ai crezut că n-am să te pictez în negru pe toți pereții, că n-am să te înfășor în bucle tăiate, că ai să luminezi în alt cer. nu.
acum în lumina ta difuză mi se oglindește iar corpul.

aruncă-mi o țigară, stai mai aproape și lasă o mână pe mine, ai să vezi că în irisul meu se înalță razele tale, taie ceața, trage un fum și să ne prefacem că rotocoalele sunt nori goi și simetrici. pata ta de întuneric mi-a săpat răni în piele, răni în buze, răni. evaporă-le și trage-mi pătura roșie peste picioare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!