poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4139 .



Prorocii mincinoși
personale [ ]
(Despre secte și vrăjitorii)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Cleopa_Ilie ]

2006-09-27  |     |  Înscris în bibliotecă de error




Prorocii mincinoși

Frații mei, în țara noastră sunt o seamă de secte autorizate, o seamă sunt tolerate, ca fracțiuni religioase și o seamă din ele sunt și netolerate, subversive, care sunt și contra statului și a Bisericii. Dar oricare sectă ar fi, să giji că toate se cheamă "neghinele țarinii".
Dumneavoastră ați auzit pilda din Evanghelie cu neghinele țarinii, că a întrebat pe Stăpânul: Doamne, n-ai semănat sămânță bună în țarina Ta? De unde are zâzanii? (Matei 27, 25). Adică, de unde are neghine?
Și a zis Stăpânul țarinii : un om vrăjmas a făcut aceasta. Ai auzit? Adică diavolul. Þarina este toată lumea- cum spune Mântuitorul. Þarina creștină, dacă se socotesc toți creștinii care cred în Sfânta Treime, suntem peste două miliarde pe glob. Aproape o jumătate din populația lumii este creștină într-un fel.
În această țarină mare, satana a semănat neghine, ca să nu - fie grâul curat, adică credința dreaptă. Și această neghină sunt sectele. Ele sunt niște buruieni care au crescut la umbra Bisericii, la temelia Bisericii, și nu trebuie ca noi să dăm grâul pe neghină sau să amestecăm grâul cu neghina.
Voi, care v-ați născut creștini, care ați crescut creștini din părinți creștini, din strămoși creștini, este o mare rușine și un mare păcat să lăsați rădăcina voastră și să vă duceți la vrăjmașii lui Dumnezeu, care nu cinstesc pe Maica Domnului, pe sfinți și sfintele moaște; care hulesc icoanele, Sfânta Cruce, cele șapte Sfinte Taine și tot ce este sfânt în Biserica dreptmăritoare a lui Iisus Hristos.

Acum să vă spun o istorioară cu Chinops vrăjitorul.
Sfântul Ioan Evanghelistul a predicat Evanghelia în tot pământul. Când a ajuns cu predica Evangheliei în insula Patmos, a aflat acolo închinători la idoli, cum era atunci; toată lumea se închina diavolilor.
Când a ajuns acolo, ostrovul acela avea un mare vrăjitor, care stătea în pustie, pe care îl chema Chinops. Și ei ziceau că acela-i dumnezeul lor, că acela, cu puterea drăcească, făcea farmece mari, făcea fel de fel de
"minunății". Acestui vrăjitor îi slujeau 1000 de demoni, să să poată face fermecătorii, minuni cu puterea drăcească și vrăjitorii mari.
Când a ajuns Sfântul Ioan Evanghelistul acolo, a început să predice Evanghelia, cu puterea lui Hristos. Sfântul Ioan avea putere de la Mântuitorul să facă minuni, căci tuturor apostolilor le dăduse această putere: Întru numele Meu, draci veți scoate, morți veți învia, în limbi noi veți vorbi... (Marcu 16, 17).
Și când a început Sfântul Ioan Evanghelistul să predice cu putere, a crezut multă lume în Hristos. Toți care erau bolnavi se vindecau; care erau morți înviau și multe minuni făcea cu puterea Mântuitorului.
Atunci oamenii s-au dus la idolul lor în pustie, în munți, și i-au spus lui Chinops, vrăjitorul, care era sluga satanei: Stăpâne, a venit un ucenic al Celui răstignit, pe care îl cheamă Ioan. Face minuni și semne mari, învie morții, tămăduiește bolnavii, vindecă orbii, surzii, îndrăciții și crede multă lume într-însul.
- Mergeți în cetate, că eu o să trimit un înger de-al nostru să-l ia și o să-l dau judecății celei veșnice.
Dar duhurile care veneau la Sfântul Ioan erau legate și trimise afară din insula Patmos.
Chinops, dacă a văzut că nu se mai întorc duhurile, s-a umplut de mânie și a luat toată mulțimea drăcească și s-a dus în cetate. A bătut de trei ori din palme, l-au luat dracii pe nori, l-au dus pe sus și l-au pus în mijlocul orașului. A început lumea să strige: Mare ești, Chinoapse, dumnezeul nostru! Dar a venit unul din ucenicii Celui răstignit și face minuni și semne mari.
Când au văzut cei ce crezuseră în Hristos, au început a se teme: "Măi, și dumnezeul nostru-i mare! Uite vine pe sus!" Dar îl aduceau dracii pe sus. El a început a-i mustra:
Oameni orbi, așa de repede credeți în el? Ascultați-mă pe mine! De este drept Ioan, să facă minunile pe care le fac și eu!
Și s-a dus acolo unde predica Ioan Evanghelistul: De ce-ai intrat în țara mea, Ioane, și faci minuni și predici pe Cel pe Care L-au răstignit evreii pe cruce și n-a putut să se salveze pe Sine? Ce crezi că numai tu faci minuni? Să vă arăt eu ce pot să fac!
Și Chinops cheamă un tânăr, căruia-i murise tatăl:
- Unde este tatăl tău?
- A murit înecat în mare.
- Uite, eu îl aduc acum imediat!
Și a bătut din palme de trei ori și s-a scufundat în mare Chinops. Dracii care-i slujeau lui, erau cu dânsul. Numai ce vede că a ieșit Chinops din mare cu tatăl copilului. Era nălucire drăcească. Și toți oamenii de pe mal s-au mirat și au zis: Mare ești, Chinoapse, dumnezeul nostru!
Sfântul Ioan Evanghelistul îi vedea că sunt draci.
Se duce Chinops la o femeie:
- Femeie, unde sunt feciorii tăi?
- Feciorii mei s-au înecat cu o corabie mergând la Cipru de doi ani de zile.
- Ia să ți-i aduc și pe aceia!
A bătut de trei ori din palme, s-a băgat în mare și i-a scos feciorii femeii.
"Sărut mâna, mamă! Vai de mine! Închinați-vă la dumnezeul Chinops, că acesta ne-a scos pe noi din muncile iadului și ne-a adus aici"
Și mama îi săruta, dar nu vedea că-s draci!
(Așa are să fie acum la sfârșit. Băgați de seama! ).
Când au văzut oamenii așa, au început a striga:
Mare ești, Chinoapse, și mai mare dumnezeu ca tine nu este! Și a zis Ioan lui Chinops: Minunile tale sunt vrăjitorii drăcești!
Când au auzit păgânii, s-au repezit asupra lui Ioan, l-au prins și l-au omorât.
Cei ce crezuseră în Hristos, prin predicarea lui Ioan, au prins mare frică: "Daca au omorât pe Sfântul Ioan, o să ne omoare și pe noi!"
Atunci Chinops a început a predica: Ticăloșilor! Vedeți ce-am făcut eu cu Ioan ? Și voi ați crezut în el! Eu am putere mare!
Și a venit un înger al Domnului și s-a atins de Ioan Evanghelistul: "Ioane, scoală-te și predică pe Hristos!"
Numai ce aude: Ioan, pe care l-am omorât noi cu trei zile în urmă, predică grozav și toată lumea crede în el.
Când a auzit Chinops că Ioan a înviat, s-a dus la el cu acei draci, despre care credea poporul că i-a înviat Chinops. Sfântul Ioan predica pe malul mării.
- Ioane, ce crezi că dacă ai înviat, mă tem de tine? Oameni buni, stiți corabia care s-a scufundat deunăzi cu vreo 400-500 de oameni?
- Da!
- Uite, eu acum îi aduc odată cu corabia și îi învii pe toți!
Și a bătut din palme de trei ori Chinops și s-a scufundat în mare, să aducă corabia cu tot cu oameni. Dracii care-i slujeau lui, erau cu dânsul.
Sfântul Ioan Evanghelistul, când a văzut că s-a scufundat, a luat Sfânta Cruce și a zis: Aici să se scufunde toată puterea satanei!
Oamenii, care erau pe mal și așteptau venirea lui Chinops, cu cei înviați de dânsul, au zis:
- Nu mâncăm nimic, până nu vine Chinops!
- El nu mai vine niciodată, că l-am trimis eu în fundul iadului.
Și aștepta poporul să vină Chinops cu corabia cu oamenii și au stat trei zile și mureau de foame pe malul mării.
Marea a fiert trei zile, așa ca în clocot, iar dracii l-au părăsit pe Chinops și el a rămas în fundul mării. Toți așteptau și ziceau: " Nu mai vine Chinops, nici într-un
fel! Nici singur, nici cu alții!"
Sfântul Ioan le-a zis :
- Vedeți cum v-a înșelat? Vedeți înșelăciune? Vedeți că pe el n-a putut să se salveze? Și acum, pe cei pe care i-a înviat, îi cunoașteți?
- Îi cunoaștem, vai de mine!
- Hai să-i întrebăm pe cei ce au înviat, dacă sunt morții voștri! Cu puterea Sfintei Cruci vă leg să spuneți cine sunteți voi!
- Noi suntem diavoli, care îi slujim lui Chinops de atâția
ani!
Atunci oamenii au început a-i întreba pe cei înviați: "Măi, bărbate, dar nu ești tu? Dar voi, măi feciori, dragii
mamei?..."
Sfântul Ioan Evanghelistul i-a legat: Ia să vă faceți oleaca voi, nu tare urâți, să nu moară lumea de frică. Așa cum se poate, să vadă oamenii cine sunteți!
S-au făcut niște arătări, aceia pe care Chinops i-a înviat, și când au suflat odată cu foc, toți au căzut la pământ.
- Vai de mine, Sfinte Ioane, alungă-i de aici că murim!
Scăpărau scântei pe nări, gura le era de foc, aveau unghii de aramă, și când au răcnit la oameni, toți s-au
speriat!... Erau draci!
- Vedeți cui vă închinați voi? a zis Sfântul Apostol Ioan. Gata, voi ați crezut că Chinops a înviat morți!
- Vai de noi, murim! Trimite-i de aici!
I-a blestemat să se ducă în gheenă și oamenii nu i-au mai văzut. Când a văzut aceasta, poporul a crezut în Hristos și Sfântul Ioan Evanghelistul a început să facă minuni și mai mari.
Vedeți cum i-a înșelat diavolul pe oameni? Ai văzut că unui vrăjitor îi slujeau o mie de draci! Dar în fața puterii lui Dumnezeu nimic nu pot. Acesta a fost războiul Sfântului Ioan Evanghelistul cu Chinops vrăjitorul, în insula Patmos. Acolo Sfântul Ioan Evanghelistul a făcut preoți, episcopi și a încreștinat tot ostrovul Patmos. Acolo a scris el și Apocalipsa, care este în Sfânta Scriptură, cu care se termină Noul Testament.
Asa au să vină și pe timpul lui Antihrist. Băgați de seamă, poate eu sunt în groapă. Voi fi putred pe atunci. Să vă aduceți aminte când învățam eu aici. Să vă însemnați cu Sfânta Cruce, cea mai puternică armă, de care se cutremură tot iadul, și nu veți fi biruiți de nimic.
Auzi cum cântă Biserica la Sfântul Maslu: "Doamne, armă asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat nouă, că se scutură și se cutremură nesuferind a căuta spre puterea ei; că moartea ai călcat și morții ai sculat. Pentru aceasta ne închinăm îngropării Tale și Învierii."
Deci să nu credeți în descântece, în tot felul de vrăji, în cei ce caută în bobi, în cafea, în palmă; cei ce sting cărbuni, cei care deschid cărți sfinte, cei care descântă cu numele lui Hristos și pomenesc sfinții. Toți sunt împotriva lui Hristos! Toți sunt în slujba satanei!
Nici o vedenie să nu primiți. O vedenie care-i de la Dumnezeu, v-am spus că nu se supără Dumnezeu dacă nu o primești, că El știe că tu te temi să nu primești lup în loc de păstor.
Vedenia, stiți care este? Ai auzit care-i vedenia noastră? Care o spune Sfântul Efrem Sirul: Așa, Doamne, împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd păcatele mele, să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești!
Și iarăși ceea ce spune Duhul Sfânt prin Proorocul David:
Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu, înaintea mea este pururea (Psalm 50, 4). Să ne vedem păcatele, nu vedenii. Că Sfântul Isaac Sirul spune: De mii de ori mai fericit este cel ce-și vede păcatele, decât cel ce vede vedenii; că vedeniile pot fi draci și te duc la pieire vremelnic și veșnic.
Să ne vedem păcatele noastre, să petrecem în smerenia minții și a inimii și să nu ne socotim vrednici că putem vedea vedenii, că asta este cea mai mare mândrie și cutezanță.
Dacă de pe acum crezi în vedenii, când va veni Antihrist, ce-ai să faci atunci? Că spune la II Tesaloniceni, cap. 9, despre venirea lui Antihrist: a cărui venire este întru toată puterea satanei, făcând semne și minuni mari, de va putea să înșele și pe cei aleși.
Sfântul Andrei al Cezareei, în tâlcuirea Apocalipsei,
spune: "Când vor veni ucenicii lui Antihrist, vor face pe femei și bărbați să zboare pe sus". Ai să vezi tu atunci! Când vei vedea că din paie uscate de grâu îți face pâine proaspată și, din viță uscată de vie, îți face să curgă vinul cel mai bun.
Vor face multe minuni cu puterea satanei, încât cei care nu sunt întemeiați în credință vor zice: "Măi, ăștia sunt de la Dumnezeu!"
Vor merge cu tine la cimitir și vor întreba:
- Unde-i mama ta îngropată?
- Aici!
- Unde-i tatăl tău îngropat?
- Aici!
Și vor zice slugile lui Antihrist:
- Ieși, măi Gheorghe! Ieși, măi Ioane! Ieși, Vasile! Ieși, Mărie! Iesiți din morminte!
Și o sa-ți iasă tatăl tău și o să te sărute; și mama ta o să te ia in brațe, cu hainele cu care-i pusă în mormânt, și îți va zice:
- Dragul tatei, credeți în aceștia, că de la Dumnezeu sunt! Credeți, că ei ne-au scos pe noi din iad!
Toți vor fi draci! Și cei scoși din morminte și cei care vin cu dânșii.
Luați aminte! Să nu credeți în proorocii mincinoși, că fac minuni cu puterea satanei și pe cei slabi în credință o să-i înșele. Ei lucrează cu satana, iar noi suntem cu Hristos! Atunci ce-ai să faci, dacă începi a crede de pe acum în vraji, în descântece și în ghicitorii de tot felul?
Eu umblu prin credință, nu prin vedere. Așa ne învață Biserica în Simbolul Credinței. N-am nevoie să văd. Că zice Hristos: Fericiți cei ce n-au văzut, și au crezut! (Ioan 20, 29). Așa este.
Acum aproape de sfârșitul lumii vor apare mulți hristoși mincinoși și prooroci mincinoși să înșele lumea. Voi țineți-vă de mama voastră spirituală, Biserica Ortodoxă, care v-a născut prin apă și prin Duh! Nimic să nu primiți de la sectanți. Când vine un sectant sau cineva la tine, întâi pune-l să facă cruce și să spună Crezul: "Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului...".
Dacă spune Crezul, vorbește cu el; dacă nu, zi-i: "Fugi, satană, că nu ești fiu al Bisericii, ci ești al lui Antihrist!"
Eu am scris o carte- "Despre credința Ortodoxă"- care s-a tipărit în două ediții, unde am pus și pe martorii lui Iehova și toate sectele.
Spune Evanghelistul Ioan: Fiilor, ați auzit că vine Antihrist? Tot duhul care nu mărturisește pe Iisus Hristos că este Dumnezeu, Antihrist este!(I Ioan 4, 3). Deci înaintemergătorii lui Antihrist, tăgăduiesc dumnezeirea lui Hristos.
Să nu ne speriem! Noi una să știm: "Că Piatra Hristos este temelia Bisericii și porțile iadului nu o vor birui". Ai văzut ce spune Sfântul Atanasie cel Mare: "Vezi căderea iudeilor din credință? Câți prooroci au avut ei până la Sfântul Ioan Botezătorul! Iar de atunci nici unul! Că Legea și proorocii până la Ioan Botezatorul sunt".
S-a ridicat Duhul Sfant de la ei, să nu mai aibă prooroci până la sfârșit. Tot el spune: "Să nu vă temeți când se vor înmulți vrăjmașii Bisericii! Că și în vremea sfârșitului și oricând Hristos va sprijini pe cei credincioși".
Și zice: "Dacă are să împărățească Antihrist 1260 de zile, trei ani și jumătate, pentru cei aleși se vor scurta
zilele". Are să ți se pară că a trecut într-o lună împărăția lui Antihist. Ce? Dumnezeu nu știe pe cei aleși, ca să-i cruțe?
Deci, totdeauna să țineți credința cu statornicie. Un Domn, o credință și un Botez. În ceea ce ne-am născut, în aceea să murim!


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!