poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2486 .



Funcționarului S.P.: Pilda despre fiul de suflet
personale [ ]
(Scrisoarea a 135-a)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Velimirovici_Nicolae ]

2006-08-31  |     |  Înscris în bibliotecă de Nicole Chinez




Funcționarului S.P.: Pilda despre fiul de suflet
(Scrisoarea a 135-a)

Doriți să cunoașteți adevărul despre viața omenească.
Greu e de zugrăvit în cuvinte acest lucru în cuprinsul unei singure scrisori.
Să încercăm printr-o pildă. Un om gospodar avea un singur fiu. El a înfiat un sărac și a început să-l privească la fel ca pe un fiu de sânge. La cel înfiat însă a venit într-ascuns un vrăjitor negru și l-a înduplecat să fugă din casa binefăcătorului său, făgăduindu-i că prin vrăjile sale îl va ajuta să dobândească mai mare slavă decât slava aceluia. Astfel înduplecat, cel înfiat a căutat să plece de la binefăcătorul său. Acela își dăduse seama de toată urzeala, însă nu s-a împotrivit ci l-a lăsat pe fiul său de suflet să facă ce dorea. Dar i s-a făcut milă și la despărțire i-a dat fiului de suflet o pungă închisă, plină cu aur și cu pietre scumpe. Și s-a dus de la el cu lacrimi în ochi. Așadar, acel sărac a purces la drum- numai că vrăjitorul negru nu numai că nu l-a ajutat pe călătorul singuratic, ci dimpotrivă, trimitea rudele lui negre în calea lui ca să-l jefuiască. Văzându-se în primejdie, săracul se răscumpăra din mâinile tâlharilor cu aur și cu pietre scumpe; se ruga doar să nu îi ia punga. Astfel călătorind, cădea mereu dintr-o cursă a negrilor în alta.
Și se răscumpăra mereu cu aur și cu pietre scumpe, până ce punga i s-a golit de tot. Atunci i s-a înfățișat însuși vrăjitorul negru. Când l-a văzut săracul, i-a cerut ajutorul ca unui prieten, dar vrăjitorul negru s-a arătat deodată ca ceea ce era de fapt: cel mai mare tâlhar. Scrâșnind din dinți i-a înhățat punga, încercând să i-o smulgă din mâini. Între timp, gospodarul privea din depărtare ce se întâmpla cu fiul lui de suflet. S-a înduioșat de soarta lui și l-a trimis pe fiul său cel unul-născut să-l mântuiască de la pieire pe sărac. Ajuns în ultima clipă, când săracul era deja istovit în lupta pentru pungă, l-a lovit pe vrăjitorul negru și l-a rănit de moarte, iar săracului i-a umplut iarăși punga cu aur și pietre scumpe, spunându-i să se întoarcă degrab acasă, unde îl așteaptă tatăl gospodar.
Înțelegeți această pildă? Gospodarul e Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu este Iisus Hristos. Cel înfiat este Adam și neamul lui. Vrăjitorul negru este satana. Punga legată la gură e trupul omenesc. Aurul și pietrele scumpe închipuie sufletul omenesc, care e dăruit cu darurile lui Dumnezeu cele bogate. Îndepărtându-se în chip necugetat de Dumnezeu, neamul omenesc și-a pierdut treptat toată bogăția duhovnicească și a rămas numai cu viața sa trupească. Și când satana a încercat să și-o însușească și pe aceasta pentru a nimici astfel deplin lucrul lui Dumnezeu, S-a arătat în lume Fiul lui Dumnezeu. El l-a rănit de moarte pe satana, iar după ce l-a rănit și l-a făcut neprimejdios, l-a aruncat în adâncul iadului. Iar în viața trupească a omenirii a insuflat iarăși suflet viu și l-a umplut cu darurile dumnezeiești. În același timp a poruncit neamului lui Adam să se întoarcă cu noua bogăție în casa Tatălui Ceresc.
Pace dumneavoastră și binecuvântarea lui Hristos.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!