poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1234 .



Cine este diavolul, cine este Dumnezeu și ce legătură au ei cu drepturile de autor
personale [ Gânduri ]
mi-a trăsnit...așa...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lican Tropp ]

2006-08-10  |     | 



Necitind și accesând biblioteca virtuală fără să cer acordul celui care a instituit legile scrise, omul, am început alfabetul stând la gura focului într-o peșteră mâzgălită cu sângele animalului, presupus inferior, adică restul…o căprioară, un cerb sau mai știu eu ce răpitor de timp pentru primele. Pentru trib totuna. Nu ne întrebam de ce urlăm unii la alții dând din mâini ca muții și nu ne miram dacă unul din noi scotea câte o vocală și reușea sa o completeze doar pe întelesul lui. Asta la început, când eram doar un alt experiment și nu spun al cui fiindcă n-am ajuns pana acolo. Adică mâine sau poimâine sau cine știe când mai urcăm pe urmatoarea treaptă. Atunci probabil ca n-ar mai trebui să înteleg de ce drepturile de autor și respectivii. Și când peștera aia devenea neîncăpătoare cu atâția Hercule care purtau mușchii pe oase cât excavatorul, era necesar că cel mai deștept să-i conducă. Așa că omul cuvintelor devenea prima legătura cu necunoscutul bine și rău. El reușea să comunice cu mai sus amintiții, nevăzut de mulțime, cocoțat pe un deal din care focul se ridica și-i trosnea câte o idee. O amintire de ieri, când nepotul lui x atât de frumosul fiu al lui y, se legăna în fundul peșterii cu platonica lui iubire pe care nu o putea avea doar cu oasele și oasele și editura…uite așa, doar dintr-o dorință nebună, omul nostru a accesat inconștient secțiunea răzbunare și război. Probabil că cineva l-a dus de mâna, adică să moară pretendentul într-o răzmeriță. Dacă a reușit sau nu, nu mai contează, dar cam așa s-a născut puciul simulat și legatura cu cei doi necunoscuți. Binențeles că au mai încercat și alții dar nu au reușit să ajungă mult prea departe. Ba au avut picioarele scurte, ba au trecut dincolo de “adevăr” și au fost siliți să se odihnească. Totuși! E bine că accesăm în continuare biblioteca fără pedeapsă și culegem idei pe care nu ar trebui să punem drepturi, ale mele ale tale sau nu ale tale și ale mele. După mine, întinde creierul, culegele! Unii pot sau au putut, apoi le-au pus pe hârtie și s-au semnat. Oare nu au încălcat niște drepturi ale unui necunoscut sau necunoscuți? Dacă respectivul semna D-zeu sau și mai rău D-lul cu o amprentă de foc?
Degeaba, greu cu drepturile. Am impresia că au intrat și ei in ceață. Noi am spus atât de multe și am furat atât de multe încât nici nu mai știu ce au scris și ce nu. Dacă la început rafturile erau pline, acum tare mi-e ca nu mai sunt decât d’ăia mici și negri care aleargă după îngerii păzitori. Am cam furat tot și lor nu le-a mai rămas decât să-și dispute puterea asupra unor rafturi goale pe care binențeles le vor abandona când vom trece dincolo și îi vom cunoaște pe următorii.

Concluzia: creierele noastre mici devin din ce în ce mai mici și atribuie unora mult prea multe drepturi, fie ele și cele de autor.

Parerea : noi doar am împrumutat ceea ce era deja scris în bibloteca virtuală. Si încă ceva, daca eu am descoperit-o ultimul și m-am apucat sa scriu primul desprea ea, probabil am să am pretenția să mi se ceară voie dacă alții o vor referi prin texte. Mi se pare normal. Că doar nu credeați că eu sunt normal. Dacă e ca la sfârșit să fim pedepsiți, vreau și eu!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!