poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1358 .



Decepție
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mermaid ]

2006-07-26  |     | 



Gândind că te-am găsit, m-am inșelat.. era un gând fără formă, fără răspuns. Ecou care se stinge incet, un ecou fără ecou. Știam că e în zadar, dar așteptam să se ivească iubirea. Nu a fost să fie. S-a pierdut în mare, ca o stea pe cer. Iubirea? Cine știe ce este? Nu știe nici cel ce iubește, nu știe nici cel ce este iubit. Abur, perdea de valuri diafane țesute din durere. Iubesc o umbră, am iubit o umbră, voi iubi tot umbre... O umbră fara lumina care îi dă naștere, o umbră care e în intunericul de nepătruns al nopții, în singurătate, în tacere. Glasul mi se stinge cand spun că te iubesc.. puterile-mi sunt sleite. Vreau să te chem, dar nu mă aud decat pe mine. Viața mi-e pustie, mă cufund în neant.. în abisul lunii fără de culoare, fără de mister.
Orice început e un sfârșit și orice sfârșit e un început... Degeaba... dacă nu ești lângă mine... Mă zbat în singuratate, mă zbat în tăcerea care mă înconjoară. Caut iubirea ca pe o făclie, care să mă călăuzească pe drumul sufletelor fericite. Atât de înșelatoare e iubirea... ca și marea. Te atrage... te cheamă, te fascinează. Răspunzi chemării și ești pierdut. Pierdut în vise, în doruri, în neîmpliniri, în aparențe deșarte, în valurile deziluziilor. Certitudinea lipsește ca și ploaia în deșert. Nisip fierbinte care așteapta sărutul picăturilor de ploaie. Sărut care nu va veni niciodată. Răcoare care nu va fi nicicând simțită de nisipul arzator.
Doar lacrimi de foc, ce alunecă precum stelele căzătoare. Chiar și stele căzătoare au un destin: să împlinească visele celor care își pun dorințe tainice atunci când le privesc. Dar lacrimile nu au nici o soartă.. decât să se piardă în durere. Aș cauta speranța, dar nu cunosc cuvântul - nu m-a invațat nimeni. Mi-ar fi plăcut să-l știu crescând lângă mine ca un copac ce ține umbră unei flori. Dar soarele mă arde. Nu am umbra speranței. Și totuși, sunt înconjurată doar de umbre.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!