poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2376 .



merită
personale [ ]
apariție editorială

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [li ]

2006-06-01  |     | 



Astăzi mi-am luat de la chioșcul de ziare, în urma provocării lui Călin, revista Dilemateca.
Se pare că în zona existenței mele veștile bune ajung mai întâi la Sighișoara.
Important e că, în cele din urmă, au ajuns și la mine. Dilemateca este o revistă lunară, realizată de echipa redacțională a săptămânalului Dilema veche.
Are 80 de pagini color, in format A4, și o ținută grafică atractivă și rafinată în acelasi timp. Am plătit 4,9 lei noi pentru revistă, cam cât pachetul de Marlboro Lights și am primit și o carte cadou (Primo Levi – Armistițiul).
Conținutul e strucuturat în secțiuni care combină prezentarea de actualitate a evenimentelor din industria editorială cu articole despre o tematică anume sau despre un autor.
Am citit (oarecum pe diagonală, pentru că li are timp să facă asta în tramvai sau la serviciu, în pauzele de cafea) despre noutăți editoriale, un interviu (cu Dan C. Mihăilescu), dezbatere despre bestseller-urile tranziției, fragmente dintr-un roman în curs de apariție, despre spații în care se citește (da!) și o scrisoare inedită a lui Steinhardt către Constantin Noica, în prezentarea lui Gabriel Liiceanu.
La rubrica Reportaj, mi-a atras atenția un material despre literatura blog, unde este menționat inclusive site-ul poezie.ro. Am citit chiar un exemplu de prezență literară online (critică, discuții, dezbateri, exact cum facem, de altfel), luat la întâmplare de către autorul articolului, în care sunt citate numele lui Vladimir Negru, al Adinei Batîr, în desfășurarea tipică mediului online literar. M-a bucurat să văd asta.

Nu m-a rugat/plătit/somat nimeni să vă spun despre această revistă. E o apariție editorială cu care nu am nici o legătură decât cea de cititor. Prezentarea este laconică pentru că m-am grăbit să vă spun despre ea, deși sunt convinsă că mulți dintre voi știau deja despre acest lucru.
Data viitoare promit să vă informez asupra reducerilor de care aflu! Să mă anunțe cineva dacă știe unde se vând căpșuni cu gustul cel din copilărie și teniși galbeni care să nu coste totuși 3 milioane ca în Plaza. Eu nu găsesc.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!