poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4086 .



Piața revistelor deco merge ca pe role
personale [ ]
articol

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mari ]

2006-05-22  |     | 



Iulia Butoiescu este studentă și împarte pliante publicitare la târgul Expoconstruct de la Romexpo. Împărțirea pliantelor merge bine, mai ales dimineața și mai ales că ea merge pe role să atragă atenția. Nu e lume prea multă, dar vin „elite” să cunoască mai bine firmele de construcții.
În ultimii ani, piața construcțiilor s-a dezvoltat, iar de pe urma ei au avut de câștigat revistele de design interior și exterior, mai ales că obțin venituri consistente din publicitate. Își fac reclamă firme care țin de industria mobilierului și a construcțiilor: dealeri de mobiliere, producători de țiglă, uși, saltele, geam termopan, dar cumpără spațiu și advertiseri care se adresează unui public de high life: bănci, importatori de mașini, de țigări, băuturi. Totuși, „produsele din reclame respectă targetul revistei: low, mediu, high”, Cristina Butaru, brand manager la Căminul .
Piața a început să se dezvolte din 1994, când a apărut prima revistă de decorațiuni, Casa Lux. Iar în prezent, lucrurile nu merg deloc rău, căci există peste douăzeci de titluri. „Și atât timp cât segmentul de firme de construcții, materiale, amenajări se dezvoltă, se dezvoltă și piața revistelor de home&deco; sunt în strânsă legătură”, afirmă Cristina Butaru.
„Piața de mobilier e în plină dezvoltare, nici nu se compară cu ce puteai găsi acum trei ani prin magazine”, spune Ileana Răducanu, redactor-șef la Deco Style. „Este și un domeniu care aduce bani, prin urmare, în mod sigur și revistele de profil vor crește la număr. Evident, pentru că sunt atât de multe, diferențierea se va face pornind de la diversele categorii ale designului interior, dar și de la categoriile de life style”. În occident piața este fragmentată la maximum, sunt reviste special pentru piscine, băi sau fier forjat. În România, nu e încă saturată, iar fragmentarea abia începe. Și pentru că mai e loc de reviste, din toamnă va apărea Elle Decoration.
Totuși, pentru a obține bani din publicitate, revistele trebuie să-și fidelizeze publicul. Iar „ca să cumperi o revistă, să-i fii fidel, trebuie să-ți ofere informația, noutățile de care ai nevoie”, spune brand managerul de la „Caminul”. Cititorii, însă, variază. În general, reviste de amenajări interioare „sunt citite de de persoane cu educație și venituri peste medie – un lucru oarecum de așteptat”, declară L. B., research & strategy analyst la agenția Media Direction. „Un aspect, poate interesant, este că majoritatea cititorilor sunt persoane căsătorite sau aflate într-o relație stabilă”, iar asta se întâmplă pentru că, de obicei, atunci îți dorești o viață sigură, casă și copii.
Însă L. B. se îndoiește de audiența fidelă a revistelor de acest tip. El afirmă că nu se poate spune dacă există oameni care își cumpără revista preferată în fiecare lună, pentru că sunt interesați să vadă ce-și mai fac prin casă, ori cumpără două-trei numere dintr-o revistă atunci când vor să-și reamenajeze locuințele. Dar având în vedere tirajele destul de mari, între 9000 și 33000 de exemplare pe lună, spațiul pentru publicitate se vinde bine. Prețul pentru o copertă poate ajunge până la 6500 de euro.
Iulia aleargă pe role către jurnaliști. Le oferă pliante, iar jurnaliștii nu o refuză, pentru că firma la care ea lucrează poate deveni un cumpărător de spațiu în reviste.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!