poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1334 .



Manifest împotriva factorilor de stres
personale [ Gânduri ]
de Romulus Rapcea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2009-05-28  |     | 



M-am gândit să creez un manifest împotriva a tot ce înseamnă proastă educație.
Să trosnesc cu acest manifest în toți pestriții care se consideră vedete, cei ce nu știu a conjuga verbul “a fi” și pentru care gramatica este precum o altă limbă străină.
Să râd de toți acei parveniți care se îmbracă prin Mall-uri cu niște vestimentații de prost gust și realizate parcă la un copiator pentru prostime, acei tinerei care de asemenea se mai cred și “Feți Frumoși” deoarece își atârnă de ale lor gâturi, acele lanțuri groase care arată precum zgărzile câinilor sau de cele mai multe ori îi vezi că poartă niște tricouri mulate, trase peste burțile lor grotești.
Să râd de toate acele domnișoare care poartă pantaloni cu talie joasă pentru a le faca mai sexy, PROBABIL consideră ele în mintea lor, dar care din păcate le strică toată alura și conformația corpului, făcându-le de cele mai multe ori să arate precum niște faimoase personaje din desenele animate.
Un manifest împotriva celor care în a lor nesimțire își parchează ale lor vehicule de lux blocând traficul atât pe șoșele, cât și uneori pe trotuare, nepăsându-le câtuși de puțin de așa zisa buna creștere dată de cei 7 ani de acasă sau măcar de nervii altora.
Să creez gânduri cât mai născocite la ceas întunecat din seară, cu multe vorbe grele care să conțină multă carne, le-aș adresa toate acestea tuturor acelor ipocriți ce apar pe la emisiunile TV, care pentru un amărât de raiting sunt difuzate de cele mai multe ori și în reluare, personaje dubioase ce se pretind apărători de drepturi civile și care în schimbul unor bani de o chewing-gum sau uneori poate ceva bani de o masă la un restaurant, nu fac altceva decât niște afirmații hilare, menite de cele mai multe ori să înduioșeze prostimea sau pe toți cei care se duc la diverse reprezentații sau manifestații de diverse genuri, pentru a se bate pe acolo pentru o amărâtă de chiflă și un mititel gratuit. Toți aceia care reprezintă acea masă reprezentativă a prostimii, prostime care din păcate putem să afirmăm fără nici un fel de nonșalanță că se identifică pe zi ce trece cu un număr tot mai mare de votanți ai acestei țări.
Mă oripilez de asemenea în ultimul timp ori de câte ori deschid televizorul, iar în loc de emisiuni culturale sau ceva de un oarecare bun gust, văd câte un domn “acordeon” care își caută să-și găsească cuvintele precum o doamnă care caută cu disperare prin geanta ei de tip supermarket sau “paporniță” dupa cum spunea regretatul Nea Marin, sau de ce nu precum o pensionară care își caută ultimii ei bănuți prin portofel, ori de câte ori se duce la piață.
De asemenea mă enervez ori de câte ori mai văd câte un politician care încă mai încearcă să ne prostească pe față, folosind diverse texte parcă de natură să te adoarmă și să te bage într-o cât mai adâncă transă a prostiei de turmă.
Aș mai vrea de asemenea să știu care sunt toți acei factori care m-au adus de cele mai multe ori în situații de stres și care m-au făcut să-mi apară tot mai multe fire de păr alb în cap, cu totul și cu totul mult prea înainte de vreme.
Eu consider că am devenit din ce în ce mai stresat din cauza ipocriziei cotidiene, prostiei care ne înconjoară la tot pasul, zgomotului făcut de acele manele analfabete, nesimțirii celor care se comportă de parcă s-au născut prin vreo grădină "Zoo" și ori de câte ori îi vezi sau îi privești în treacăt, nu-ți vine nici în ruptul capului să crezi că acei oameni sau născut și conviețuiesc în cadrul unei societăți civilizate. Și această listă sau manifest împotriva factorilor de stres poate continua cu ușurință încât să mă mai întind pe alte câteva rânduri sau de ce nu chiar pagini. Cred că dacă în loc de coli A4 aș fi nevoit să utilizez hârtie igienică, probabil că mi-ar fi necesar pe puțin câteva suluri.
În încheiere vă transmit și vă doresc multă SÃNÃTATE și promit că voi încerca să urlu în scris ori de câte ori voi reuși acest lucru, TREZIREA oameni buni la realitate deoarece viața în general este atât de scurtă și niciodată în lumea aceasta în care trăim, nimic nu va fi pe gratis.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!