poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2420 .



Îndemn la naturalețe
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marius niþov ]

2009-02-14  |     | 



Draga mea,

mi-aș dori să ne cunoaștem în cele mai frumoase momente ale vieții, la un concert, un spectacol, într-o bibliotecă, la un cenaclu literar sau lansarea unei cărți de succes, dar mai ales într-o sală de fitness. Scriu, mai ales într-o sală de fitness, ca să-mi înțelegi preocuparea mea obsesivă pentru un trup frumos. Ce bărbat nu-și dorește o femeie atrăgătoare nu numai prin chipul expresiv, ci și prin formele unui trup lucrat, întreținut? Îmi plac femeile care-și dedică o mică parte din îndatoriri datoriei de a arăta bine. Sunt multe probleme de rezolvat draga mea, niciodată nu o să-ți ajungă timpul, ai să te trezești neglijată de programul pe care ți-l faci și din care te-ai exclus, fără să înțelegi că tu ești cea mai importantă.
Cum poți să ajungi la un trup plăcut? Nu prin diete severe, regimuri luate din reviste. Orice exces alimentar și nerespectarea unor ore de masă bine stabilite duce la o acumulare neplăcută în greutate. Ce-ți recomand să faci, fără să înțelegi îndemnul meu ca pe o critică? Dacă ești prea departe de o sală de fitness sau de culturism, caută prin locuință un loc mai larg, bine aerisit, pune-ți muzica plăcută, echipează-te cât mai potrivit momentului, mai sportiv. Dacă ai la îndemână o bicicletă statică sau o bandă rulantă, la început, e bine să faci un sfert de oră. După o necesară încălzire, câteva mișcări de brațe, înclinări și rotiri din mijloc, cu greutăți de 1-3kg îți lucrezi brațele și umerii. Mișcările în lateral și în față cu brațele drepte îți vor tensiona umerii. Bicepsul și tricepsul se lucrează prin îndoirea brațului în față sau îndreptând mâna pe lângă corp în spate. Ridicările picioarelor în lateral și în față, alternativ, cu o rezemare ușoară la nevoie, să nu cazi în șezut, câteva genuflexiuni cu două serii scurte de abdomen, 20-40 repetări, îți vor încheia dedicația de mișcare pe care ești îndreptățită să ți-o faci. Dacă poți să alergi un sfert de oră pe un stadion sau în parc e super! Să bei apă și să consumi fructe proaspete, legume și tot ce mai găsești în stare naturală din verdețuri. Să nu mănânci după ora 18.
De ce îți spun acestea? În niciun caz nu o fac din cinism sau din dorința de a-ți evidenția defectele. Așa înțeleg să-ți spun că ești importantă în viața mea. Ai să înțelegi, dacă te voi determina să faci programul de sport, că m-am gândit la tine în modul cel mai sincer și cu toată dragostea. Corpul e expresia sufletului în concepția mea, preocuparea față de imaginea noastră, interioară și exterioară, o obligație și plăcere de a ne regăsi în afara lumii virtuale.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!