poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1721 .



Căldura sufletului rătăcit – familia
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Prkgrl ]

2009-02-11  |     | 



Rodul unor înverșunate iubiri, spiritele cântă-n neștire când aud țipătul dragostei adevărate ce are fructe zemoase-n viitor.
Familia este un subiect dezbătut de când ne naștem și până murim, ca oricare altul de altfel. Unirea unor oameni asemănători( în caracter ) ce dau formă vieții lor prin încercarea asta, de a fi o familie; este o unire în pace, cu căldură, înțelegere, răbdare, pasiune, iubire.
Chiar dacă toată viața căutăm iubirea, totuși nu realizăm cât de prețioasă e familia.
Spun acest lucru deoarece viața te încearcă în fel și chip iar singurul sprijin pe care îl ai este familia. Iar în familie e adevărata iubire ce o căutăm în alte părți fără însă să o prețuim așa cum ar merita.
Chiar dacă mereu suntem înconjurați de rău, mereu fugind de probleme atunci când intrăm în sânul familiei parcă suntem înconjurați de o liniște sufletească de nedescris, de o stare de spirit pură pe care nu o poți avea înafara ei.
“Familia este prezența esențială, acel ceva care nu te părăsește niciodată, chiar dacă constați ca trebuie să o părăsești”. De ce oare spune Bill Buford asta? Vă spun eu ce am înțeles, cum că familia o primești în dar de la Dumnezeu și dacă vrei s-o părăsești în anumite momente ale vieții, tot la ea te întorci pentru că după cum spune și Ioan Gyuri Pascu, În căutarea armoniei, “familia este școala în care ești deopotrivă profesor și elev”, mai și greșești în viață fără să îți dai seama.
Într-o familie fiecare are rolul său.
Formarea unei famili constă într-un proces lung( sau scurt , depinde ) de dezvoltare. La început, începe cu o relație între două persoane diferite ce se plac, mai târziu formează un întreg în fața lui Dumnezeu, fac copii, îi cresc, îmbătrânesc între timp și așteptând apoi nepoții să le continue perpetuarea speciei și mor, doar trupește desigur căci sufletul încă își continuă drumul.
Toate aceste lucruri se întâmplă datorită destinului ce unește suflete formând iubiri roditoare.
Familia, vorbind în general despre ea, tot ceea ce am spus până acum e adevărat și bine studiat de la începuturi.
Încă de la începutul începutului, Dumnezeu când a creat bărbatul a știut că îi lipsește un lucru, dezvoltarea sufletului prin căldura iubirii și astfel a creat femeia ce îl sprijină de-a lungul călăoriei sale; și la bine și la rău.
În viață ca să poți avea o familie cu adevărat fericită și împlinită trebuie în primul rând să ști ce vrei pentru ca apoi să vezi dacă ai ce ți-ai dorit și în al doilea rând să profiți la maxim de ceea ce îți oferă viața prin legile iubirii, familiei și bunului simț dezvoltat în cadrul ei.
Familiile pot fi una dintre cele mai mari surse ale noastre de fericire.Nici o dragoste nu este atât de profundă, nici o bucurie nu este atât de deplină ca aceea care poate exista în cadrul familiei. Familiile ne pot ajuta să avem tot ce este mai bun în viață.
Dar, tot în cadrul familiei, putem simți și cea mai mare durere. Familiile pot greși și chiar eșua.Totuși, fericirea în cadrul familiei este posibilă deseori, chiar și atunci când durerile nu ne ocolesc.
Ca tot ce are valoare, pentru a avea o relație bună în cadrul familiei trebuie să faci eforturi, dar merită, pentru că familiile sunt menite să existe pentru totdeauna și să ne aducă bucurie. Deși, noi nu putem alege condițiile în care să ne naștem, putem alege, în fiecare zi, să ne facem familiile mai puternice și mai fericite.
Femeia este întradevar cea care trebuie să dea dovadă de o mare artă în păstrarea unei atmosfere proaspete și tinere în căsnicie. Dacă fiecare din cuplu va veni în ajutorul celuilalt în momentele mai dificile, acestea vor fi depășite cu o mai mare ușurință totul devenind în final la normal. De altfel se spune și este un adevăr că numai aceea este dragoste adevarată în care iubești partenerul cu defectele lui cu tot. Nimeni nu este perfect iar pentru armonie și pace nici un efort nu este prea mare. Singura si unica noblețe într-o familie proaspăt întemeiată, este virtutea de a fi om.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!