poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4189 .



Din nou, „agoniștii” sunt în frunte!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rodean ]

2009-01-21  |     | 



Am primit ieri, în calitate de președinte al Cenaclului Umoriștilor Sibieni „Nicolaus Olahus”, darea de seamă întocmită la nivelul conducerii Uniunii Epigramiștilor din România, privind anul epigramatic 2008.

În condițiile în care nimeni din conducerea superioară a U.E.R. nu este membru Agonia (din câte știu eu), ca să fie suspectat materialul de subiectivism, iată cum începe un prim capitol din această analiză:

„Așadar, printre momentele faste ale acestui an epigramatic sunt de amintit:
1. Apariția unor epigramiști de excepție (Laurențiu Ghiță și Dan Norea) și a unor volume..........
2. Constituirea a două noi cenacluri.......... Clubul umoriștilor constănțeni „Prăvălia cu umor” (CUC), președinte: Dan-Viorel Norea..........
3. Una dintre reușitele majore ale activității epigramatice din acest an a reprezentat-o cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Epigramă de la Chișinău..........”

Deci, primele trei „momente faste” (în ordinea stabilită de U.E.R.) au ca eroi principali colegi de pe site-ul nostru: la „punctul 1” este vorba despre doi vechi și renumiți „agoniști”; la „punctul 2” analiza nominalizează din nou pe unul din cei de la punctul anterior; la „punctul 3” se știe de contribuția la buna desfășurare a festivalului respectiv a altor doi confrați de pe acest site, Ion Diviza și Ion Cuzuioc.

Sincer să fiu, alături de referirile la cenaclul din care fac parte, acest aspect mi-a atras atenția în primul rând și mi-a produs cea mai mare bucurie, bucurie pe care o împărtășesc, ca de obicei, cu prietenii, deci și cu dumneavoastră, cei care citiți acest text.

Nu aș vrea ca informarea de față să ducă la analizarea activității UER, la judecăți de valoare asupra celor nominalizați, la diferite ierarhizări cu epigramiști sau festivaluri, mi-ar părea rău să declanșeze orgolii și patimi, aș fi încântat să fie tratată ca o simplă informare, făcută pe baza unor date de la o altă instituție.

Felicitări celor nominalizați, felicitări „Agonia”, mulțumesc „Agonia”!

P.S. Mulțumesc editorilor (editorului) care, fără ca eu să cer așa ceva și fără a se face nicio dezbatere (nici măcar o „aluzie”) au (a) analizat activitatea mea de pe site și au (a) luat o măsură onorantă în ceea ce mă privește; promit să fiu la „nivelul” așteptărilor!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!