poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5857 .



Părintele Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă spune că diavolul s-a ascuns în pașaport
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2009-01-20  |     | 



Părintele Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă spune că diavolul s-a ascuns în pașaport
În urma apariției publice a Comunicatului Părintelui Iustin Pârvu, de la Mănăstirea Petru Vodă, apărut cu denumirea oficială: „Este vremea muceniciei! Luptați până la capăt! Nu vă temeți”, pe data de 14 ianuarie 2009, care face referire directă la introducerea noilor acte cu inserții biometrice și la lupta împotriva acceptării lor.

Părintele Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamț a lansat un apel către preoțimea din toată țara împotriva introducerii cipurilor electronice pe pașapoarte.
Conducerea BOR consideră demersul unul rupt de realitate. Surse din Patriarhie se îndoiesc însă de autenticitatea documentului. Noile pașapoarte biometrice introduse în România de la 1 ianuarie par să fi băgat spaima în rândurile unor preoți ortodocși. Unul dintre aceștia, părintele Justin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă din Neamț, a lansat un apel în care înfierează în termeni duri cipurile de pe noile pașapoarte, unele care, potrivit acestuia, ar fi “însemne diavolești”. Pe un ton apocaliptic, Pârvu cheamă preoțimea și credincioșii la luptă.

“Prin lege, prin ordonanță de guvern, românii sunt obligați să se încadreze într-un plan de urmărire și supraveghere la nivel național și mondial, proiect care le răpește de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-și pună pe pașapoartele, permisele auto și orice alt act personal cipul biometric ce conține amprenta digitală, imaginea facială și toate datele personale. Poate pentru mulți dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare și stocare a datelor de identificare se ascund o întreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bunăvoie îți vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al ființei umane”, susține părintele Pârvu, citat pe blogul rostonline.org.


Starețul își continuă predica în aceiași termeni. “Dragii mei, după cum proorocesc Sfinții Părinți, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credință. Să nu credeți că putem sluji și lui Dumnezeu, și lui Mamona. Nu, dragii mei, nu primiți acest însemn diavolesc care vă răpește ceea ce vă aparține prin moștenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate și originalitate, al fiecărei ființe umane! Trebuie să vă apărați acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiți cu prețul vieții voastre. În zadar câștigați cele ale lumii, dacă vă pierdeți sufletele voastre și ale copiilor voștri.

Asociația Ziariștilor și Editorilor Creștini (AZEC) invită la o dezbatere publică pe tema pașapoartelor biometrice și a cipurilor personale
Asociația Ziariștilor și Editorilor Creștini (AZEC) vă invită să participați Joi, 22 ianuarie a.c. la dezbaterea publică pe o temă care a suscitat deja un imens interes și o mare emoție în lumea religioasă din România, și nu numai. Este vorba despre introducerea, anul acesta, a pașapoartelor biometrice și a cipurilor personale – văzute de unii duhovnici ortodocși ca fiind un semn premergător Apocalipsei. Subiectul a stârnit o și mai mare emoție în rândul opiniei publice prin implicarea directă a Părintelui Iustin Pârvu de la mânăstirea Petru Vodă în această dispută. Comunicatul (mesajul) adresat creștinilor ortodocși de către Prea Cuvioșia Sa a suscitat vii comentarii și dezbateri, în special pe blogosferă, dar și restul mass media. Dezbaterea publică organizată de AZEC spre lămurirea acestui subiect va avea loc între reprezentanții mânăstirii Petru Vodă (inițiatoarea și susținătoarea acestui protest contra amintitei forme de evidență a populației), sociologi, reprezentanți ai Ministerului Internelor și Administrației, teologi de marcă, ziariști. Pentru presă și membrii AZEC, intrarea este liberă. Sunt așteptate, la final, întrebări. Locul de desfășurare: Foaierul Sălii Radio (str. G-ral Berthelot, nr ), începând cu ora 12,00. Persoană de contact: Răzvan Bucuroiu, Președintele AZEC [email protected] 0722.62.82.55

Sursa: www.azec.org.ro
Data: 2009-01-20




Popii, pasaportul biometric si Apocalipsa
Adevarul Online - Vineri, 23 Ianuarie 2009

La initiativa Asociatiei Ziaristilor si Editorilor Crestini, ca urmare a unui comunicat al parintelui Iustin Parvu (90 de ani), de la Manastirea Petru Voda, judetul Neamt, a avut loc o dezbatere publica, la Sala Radio, pe tema introducerii pasapoartelor biometrice si a cipurilor personale.

Au dezbatut: profesorii teologi Stefan Buchiu si Constantin Coman, monahul Filoteu Balan, sociologul Dan Dungaciu si doi comisari-sefi de politie. Basca reprezentantii ziaristilor si editorilor grestini. O problema nationala!

"Luptati pana la capat!"

Pentru occidentali, pasapoartele biometrice nu sunt nimic altceva decat un instrument de lupta impotriva terorismului. Pentru noi, astfel de pasapoarte sunt o creatie diavoleasca. Necuratul si-a bagat coada-n ele de bare de identitate si a mazgalit numerele de inmatriculare a raului absolut: 666.

Ca un balaur ametit de mirosul inceputului de criza economica, opinia publica crestina inca motaia. A trebuit, insa, sa vina biciul de foc al parintelui Parvu, prin intermediul internetului, printr-un comunicat postat pe net acum o saptamana, ca o chemare la cruciada: "Este vremea muceniciei! Luptati pana la capat! Nu va temeti!"

Ce a urmat a fost o adevarata nebunie. Starnita, constiinta publica a explodat. "Nu credeam ca voi trai sa vad si eu inceputul acestor vremuri de durere, apocaliptice... Aceste capcane ale vrajmasului, a carui noua lucrare acum este sa pecetluiasca sufletele voastre cu semnul fiarei - 666... Va cer, asadar, sa cereti autoritatilor romane sa abroge legile care permit indosarierea si urmarirea electronica a crestinilor, renuntarea la libertatea cu care ne-am nascut", este scris in comunicat.

Bulversati de tonul inchizitorial al comunicatului, "crestinii de forum" s-au apucat sa incropeasca petitii online in ideea abrogarii legii. Cam 80 la suta dintre cei prezenti la dezbatere erau preoti si restul ziaristi. La prezidiu erau monahul Filoteu Balan de la Manastirea Petru Voda - reprezentantul parintelui Parvu, un sociolog si doi preoti.

Comisarii au pus cipul pe masa

Comisarul trimis de Politie ca specialist in documente a adus obiectul discordiei: pasaportul cu microcip. Ca in povestea cosorului lui Moceanu incepe sa citeasca ce scrie pe fiecare pagina. Cativa din sala isi scot pasapoartele si urmaresc daca ce spune comisarul se regaseste si la ei.

Se precizeaza ca microcipul are o structura de radio frecventa, ca prezinta o buna securitate, integritate si confidentialitate a datelor, ca are o antena care intra pe frecventa controlorului de pasapoarte si ca cipul se activeaza numai de la o distanta de sub 10 centimetri de cititor si poate fi citit doar cand pasaportul este deschis.

Intrebati despre Apocalipsa, comisarii refuza sa comenteze, pe motiv ca nu este specialitatea domniilor lor si ca nu sunt abilitati sa vorbeasca despre asta





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!