poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2076 .



IN MEMORIAM - ARTUR SILVESTRI
personale [ ]
Artur Silvestri – sau tragismul unui scriitor care a închis ochii cu imaginea României tainice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lory ]

2008-12-02  |     | 



O să pornim la drum așa, cu pieptul dezgolit în fața alicelor de neascultare și ridiculizare a ceea ce pe noi ne-a străbătut odată pentru totdeauna... ne-a traversat întreaga existență într-un moment tainic, insuflat de sfințenia pământului nostru atât de bătătorit de întâmplări ciudate și înfricoșător de pilduitoare?
Vom petrece nopți întregi scriind pagini care nu vor vedea niciodată lumina tiparului într-o lume în care singura libertate interzisă este aceea de-a-ți iubi rădăcinile, de-a-ți evoca martirii, poeții și scriitorii de geniu ai neamului care te-a botezat c-un nume aproape interzis!
O să ne stingem timpuriu în calendar, foarte-foarte bătrâni în suflet, cotropiți de o tristețe sfâșietoare că nimic nu va mai fi la fel de curat și așezat la locul de Dumnezeu hotărât?
O să scriem până în clipa morții noastre un veșnic testament de speranță și iubire pentru niște oameni care e posibil să nu se mai nască vreodată?
Vom păși mereu pe lângă ceilalți cerșind icoana sufletelor lor dintru început? Dorința lor de bucurie curată, neamânată și nemurdărită de nici un concept materialist?
Așa vom face, fără îndoială, spun! Având în față exemplele scriitorilor români duși către veșnicie printre care astăzi îl trecem și pe aromânul Artur Silvestri!

Dumnezeu să te odihnească, truditorule întru cuvânt frumos!

Loredana Cristea




Artur Sivestri s-a născut în 1953 într-o familie de negustori aromâni (din partea mamei) și de boieri olteni, din familia Iancu Jianu. Strănepot al Mitropolitului Tit Simedrea, ultimul mitropolit al Bucovinei (1945) izgonit de pe scaunul mitropolitan de la Cernăuți de invazia rusă din aceea vreme.
După ce studiază Filologia la București se specializează în Istoria Culturii la Sorbona (1979) și în Arheologie în Italia (1981), “Trinity Bible Research Center”, University of Madras, India (1992); Doctor honoris causa la Institut d’Estudis Historics Medievals de Catalunya – Barcelona, Spania.
Scriitor român, istoric al civilizațiilor, promotor cultural, editor, fondator al consultanței imobiliare în România, întemeietor de organizații culturale și cetățenești, Artur Silvestri este o personalitate cu activitate excepțională pe tărâmul promovării valorilor autentic românești, scriitorul însuși fiind pentru totdeauna acaparat de glasul sângelui românesc pe care-l simțea jelind doine bănățene sau hăulind în dulce grai oltenesc, la fel cu tresăltarea inconfundabilă a horelor moldave sau imnurile cântate de 1 Decembrie!

Artur Silvestri este inițiatorul proiectului ,,Noii geografii culturale’’, ale cărui efecte sunt resimțite și recunoscute azi, prin publicarea și încurajarea talentelor literare locale, apariția de grupări și publicații literare regionale prin care sunt scoase la lumnă condeie dăruite cu har. Pentru că în concepția scriitorului, promotorului și criticului Artur Silvestri a fi scriitor nu este o meserie ci o chemare la partea împărătească a zicerii spre zidire.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!