poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1171 .



A crescut numărul femeilor agresate !
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2008-11-29  |     | 




Adevarul Online - Miercuri, 26 Noiembrie 2008

Ziua internationala a drepturilor omului.
........................................................................................................
“ Numarul femeilor agresate in familie a crescut cu aproximativ 25% in primele trei trimestre ale anului 2008, comparativ cu 2007.
.........................................................................................................
In Romania, una din trei femei a fost abuzata fizic sau verbal de partenerul de viata. In primele cinci luni ale anului 2008 au avut loc cu 21,3% mai multe violuri urmate de moartea victimei fata de perioada similara a anului 2007.
.....................................................................................................
Violenta in familie este preponderent indreptata impotriva femeilor: in 2007, dintr-un total de 8.787 de victime, 5.794 au fost femei.
.....................................................................................................
Avalansa de cifre indica o stare de lucruri ingrijoratoare: in Romania anului 2008, violenta fata de femei este un fenomen departe de a fi eradicat. Dimpotriva, cu trecerea anilor, situatia devine din ce in ce mai rea.
......................................................................................................
Astfel, numarul femeilor care au fost inregistrate ca victime ale violentei in familie in primele trei trimestre ale anului 2008 a crescut cu aproximativ 25%, comparativ cu anul 2007
Concret, dintre victimele violentei domestice inregistrate anul acesta, 70% sunt femei si, dintre femei, un sfert sunt minore. "Numarul real este insa mult mai mare, in urma unui sondaj realizat in acest an stabilindu-se ca ar fi vorba de 800.000 de victime",
..................................................................................................
Potrivit reprezentantilor Fondului ONU pentru Populatie, "Violenta omoara mai multe femei decat accidentele rutiere si malaria impreuna si aproape 70% din victime au fost ucise chiar de catre partenerii lor de viata".

Campania se va incheia pe 10 decembrie, ziua internationala a drepturilor omului.

Dragă Elisabeta

M-ai rugat să-ți răspund la acest articol apărut în Presa de Ziua internațională a drepturilor omului « De ce a crescut numărul femeilor agresate ? »
Elisabeta, să căutăm la « rădăcini ». Dumnezeu, întâi a creat pe Adam : «și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie ». După ce a sădit grădina Edenului și a făcut să răsară în ea tot felul de roade l-a făcut pe Adam, stăpân peste toate, dar i-a interzis :
« Din toți pomii din rai poți să mănânci iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit ! »
Apoi, văzând Dumnezeu, pe Adam, că-i este foarte greu singur, la lăsat într-un somn greu, să poată fi creată Eva, din coasta sa. Probabil, chiar ea, după ce a prins viață și l-a aflat dormind, l-a scuturat puternic : « Adame, mai sunt și eu pe aici, trezește-te ! ». Adam se trezește doar pentru puțin timp. El se afla tot dormind, când Eva mănâncă din mărul oprit. Șarpele viclean o prinde singură. Ii șoptește « mănâncă, nu vei murii, vei deveni înțeleaptă ». Deși nevinovată, toate generațiile până azi, au condamnat-o !!! Ea admira peisajele naturii, Raiul, întâlnind « mărul » contempla frumusețea lui, și cum era din fire fascinată de frumos, curiozitatea a împins-o fără a realiza ce viitor nefericit o asteaptă. Dar, din « Voia Sa » Dumnezeu, cu Eva, simbol al sacrificiului, avea o mare lucrare de împlinit. Dumnezeu trebuia să-i argumenteze satanei, cât era de mândru și viclean, nu voia să-și recunoască vina căderii lui, din cer. După ce căpătă înțelepciunea, Eva se duce din nou la Adam, din nou îl găsește dormind, trezindu-l, crezând că-i face un favor, îi dă și lui să guste din mărul înțelepciunii.
Dumnezeu strigă, nu pe Eva, ci pe Adam : “ Adame, unde ești?”
Raspuns-a acesta: “Am auzit glasul Tău în rai și m-am temut, căci sunt gol, și m-am ascuns”.
Incredibil, Adam, care conștietiză “Voia Domnului”, călcă Porunca?!... și... iresponsabil, aruncă vina pe Eva?! :
“Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom și am mâncat”.
Multe dintre noi, femeile, vedem și astăzi, cum unii din bărbații noștri se tem de consecințele “minciunii!”... și se ascund.
A urmat blestemul : “Femeie, voi îmulții mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale ; în dureri vei naște copii ; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpânii “.
Pe Adam, cu osteneala veșnică, pământul rodindu-i numai spini și pălămidă, în sudoarea feței lucrându-l, de unde își va mânca pâinea sa, dar, « o mare taină » descoperim în blestemul șarpelui :
« Dușmănie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei ; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul ».
Dumnezeu nu zice aceștia, ci “aceasta” (femeia) îți va zdrobi capul.
Femeia de azi are tot firea Evei, tot sentimentală, contemplă frumosul, admiră peisajele naturii, e tot atât de curioasă și azi, dar, rămasă sub blestem de mii de ani, va trebui să fie totdeauna, o luptătoare cu șoaptele șarpelui.
Simțind mușcătura lui, ea este aceea care va trebui să lupte din greu, ferindu-i pe cei dragi ai ei, de toate ispitele. Câte un Adam, mai rămâne și azi, uneori în somnul adânc, rupt de grijile familiale !... Din nefericire, ea este aceea care să-l scuture ca Eva : “Adame... trezește-te”.

« De ce a crescut numărul femeilor agresate ? »

Oare, am procedat bine, noi, femeile, mai ieri, când am cerut drepturi egale cu bărbatul ? Nu!!!... Independența noastră pe care am dobândit-o, a fost amăgitoare. Ne-a adus numai : stres, chin, durere și neliniște în familie. Înțepăturile șarpelui în călcâiul nostru, s-au înmulțit fără de număr. Acum « răul » se răsfrânge asupra noastră.
Bărbatul nu este de vină , ceea ce a legat Dumnezeu, omul nu poate să dezlege !
Oare, cum trebuiesc privite toate acestea ?
Foarte frumos!...
“Bărbatul” să revină la împlinirea orânduită de Cel de Sus, Dumnezeu, Cel ce l-a zidit, și l-a blestemat prin sudoarea vieții lui, să-și câștige existența, “femeia” să nască și să îngrijească de copii.


Mama
Mamă, știi tu, oare, datoria ta ?
Știi tu cât de sfântă este, dar, și cât de grea ?
Ști tu, oare, ce așteaptă Dumnezeu să fi
Pentru El, și pentru lume într-ai tăi copii ?

Mamă, nu uita datoria ta
Nu uita răspunsul greu
Către Dumnezeu.

Mamă, nu uita că fiul, care-l ți la piept
Poți să-l crești ca pe un netrebnic
Ori cu suflet drept.
Poți să crești din el un înger
Ori un ticălos
Pentru asta vei răspunde-n
Fața lui Hristos.

Mamă, tremură-naintea marelui răspuns
Mamă, pentru ochiul veșnic
Nu-i nimic de ascuns.
Mamă, roagă-te și plânge, trage cât de greu
Dar să știi să crești copiii, pentru Dumnezeu.

Mamă, mântuirea ta, e nașterea de fii
Dar de fii curați și vrednici pentru ca să știi
Că de viitorul lumii, tu răspunzi mai greu
Mamă nu uita răspunsul către Dumnezeu.
(Cântări Duhovnicești).


Elisabeta, iată, « FEMEIA este și MAMÃ !!! »
Bărbatul îți este stăpânul, dar pe bărbat îl naști tu, « Femeie ». Tu îi dai viața, tu îl crești, Tu îl formezi om desăvârșit dacă îl conduci după Poruncile Evanghelice ! Numai după chipul Mântuitorului, plin de bunătate și blândețe, îi poți forma caracterele frumoase, demne de o adevărată și desăvârșită bărbăție. Și acestea cu foarte mare grabă, până la « cei șapte ani de acasă ?!!! »
In Sfânta Scriptură, e o mare deosebire între Eva și Irodiada,
Eva naște de 50 de ori câte doi gemeni, având în total 100 de fii și fiice, (Scrierile Sf. Părinte Cleopa).
Irodiada, care se iubea foarte mult pe sine. Pângărindu-și trupul cu fratele bărbatului ei, își ucide bărbatul (rege), apoi fără conștiință, înfrumusețându-și numai cele trecătoare, își aruncă pe fica ei « Salomeia » în gura șarpelui, diavolul!!!... Pentru mustrare, drept răzbunare, cere pe tipsie, Capul Sfântului Ioan Botezătorul.

Dragă Elisabeta, dacă Eva l-a iubit și s-a supus lui Adam, și au îmbătrânit frumos amândoi, cineva, va trebui să îndemne și pe surorile noastre de credință, la respect, smerenie și supunere față de bărbatul lor. Rămâne și bărbatul să respecte și să-și iubească femeia mai mult ca pe el însuși, așa cum a iubit Domnul Iisus Biserica, așa cum cer și Poruncile.
Iisus iubește foarte mult « familia, nașterea de fii ».
« Iar celor ce sunt căsătoriți, le poruncesc, nu eu, ci, Domnul : Femeia să nu se despartă de bărbat.
Iar dacă s-a despărțit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său ; tot așa, bărbatul să nu-și lase femeia ».
(l Cor 7 ; 10,11)
Soluția ?...
Nu-i de vină bărbatul, ci trebuie mai întâi tăiat copacul de la rădăcină (păcatul). Scooate-ți afară din Cetate, fabricile de tutun, prefabricatele de alcool, drog, filme și reviste porno, etc.. In mintea acestora, nu poate sălășlui Duhul lui Dumnezeu.
Incredere ?!!!.
In cartea « Ieșiți din ea, poporul meu ! » se descoperă, că Dumnezeu face un legământ cu acest popor prin acești « doi » dar, de fapt Dumnezeu a dat mâna numai cu Radu, nu și cu Sofia. Iată, ea înțelege că ei « doi » sunt un singur trup, și ea se supune, și-i slujește bărbatului ei. El este capul ei, iar capul lui, este Iisus Hristos. Și Radu, ca și Adam, câte odată, mai adoarme liniștit în somnul cel fără de griji și frământări sufletești.
Dumnezeu decoperă « Tainele », Sofiei, care și ea ca și Eva se află sub blestem. El știe, că ea este o luptătoare, și va reuși să-i strivească cu călcâiul, capul șarpelui, salvând din spațiile întunecate ale laturei cea de la miazănoapte, multe suflete rătăcite. Și mai știe, Dumnezeu, că are multe alte suflete luptătoare... "că iubirea Lui vine asupra întregii comunități".

Comoara de mare preț este femeia virtuasă și harnică.

« Cine poate găsi o femeie virtuasă ? Prețul ei, întrece mărgeanul.
Întrânsa se încrede inima soțului ei, iar câștigul nu-i va lipsi niciodată.
Ea îi face bine și nu rău în tot timpul vieții sale.
Ea caută lână și cânepă și lucrează voios cu mâna sa
Ea se aseamană cu corabia unui neguțător care de departe aduce hrana ei.
Ea se scoală dis-de-dimineață și împarte hrana în casa ei și dă porunci slujnicelor ei.
Gândește să cumpere o țarină și o dobândește ; din osteneala palmelor sale sădește vie.
Ea își încinge cu putere coapsele sale.
Ea simte că bun e câștigul ei; sfeșnicul ei nu se stinge nici noaptea.
Ea pune mâna pe furcă și cu degetele sale apucă fusul
Ea intinde mâna spre cel sărman și brațul ei spre cel necăjit.
N-are teamă pentru cei ai casei sale în vreme de iarnă, căci toți din casă sunt îmbrăcați în haine stacojii.
Ea își face scoarțe ; hainele ei sunt de vison și de porfiră.
Cinstit este bărbatul ei la porțile cetății, când stă la sfat cu bătrânii țării.
Ea face cămăși și le vinde, și brâie dă negustatorilor.
Tărie și farmec este haina ei și ea râde zilei de mâine
Gura și-o deschide cu înțelpciune și sfaturi pline de dragoste sunt pe limba ei
Ea veghează la propășirea casei sale și pâine, fără să lucreze, ea nu mănâncă.
Feciorii săi vin și o fericesc, iar soțul ei o laudă :
« Multe fete s-au dovedit harnice, dar tu le-ai întrecut pe toate ! »
Înșelător este farmecul și deșartă este frumusețea ; femeia care se teme de Domnul trebuie lăudată !
Să se bucure de rodul mâinilor sale, și la porțile cetății harnicia ei să fie dată ca pildă ! ‘’(Pilde 31 ; 5-31).

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!