poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2578 .



să ne iubim cultural în Malta
personale [ ]
Romeo și Julieta Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2008-11-05  |     | 



REVISTA PRESEI CULTURII MELE
- 4 noiembrie 2008 –

Motto:
Dulce ca mierea e noroiul politicii


Întâi de toate îi mulțumesc jurnalistului Petre Barbu pentru “ ... noi ne facem că muncim, voi vă faceți că ne plătiți. Să fie pace!”.
Îi mulțumesc nespus de mult.

Am rămas înmărmurit de plăcere citind “Mesajul domnului Secretar de stat Demeter András” adresat “Teatrului Tineretului” din Piatra Neamț, cu ocazia împlinirii a 50 de ani (ai teatrului!):
“... Dacă aș avea în mână acum un pahar de șampanie, l-aș închina în amintirea celor care au fost, care au trecut pe aici și în “amintirea viitoare” a acelora care vor mai păși de acum încolo pe aici.”.
Data introducerii: 30.10.2008
detalii: Hobby: vânătoarea; Sport: planorism, parașutism, călărie; Secretar de stat M.C.C. în opera-rock “Romeo și Julieta“, la Nottara.

Cu alte cuvinte Demeter Andras vizează rolul preotului din coproducția româno-maghiară realizată la Opereta din București, după piesa lui William Shakespeare, proiect finanțat de M.C.C., dar a cărei premieră e planificată a se săvârși la Budapesta în februarie anul viitor (2009) - VIRGULELE DE CONVENIENÞÃ ÎMI APARÞIN!
Pentru rolurile din distribuția spectacolului s-au organizat trei etape de casting, la care s-au înscris peste 300 de aspiranți din țară și din străinătate. Detaliile sunt savuroase, pentru că în distribuție sunt nume celebre, lăsând deoparte că jocurile sunt făcute dinainte de operația de casting!
Printre aspiranții la rolul bunului preot care devine complicele celor doi îndrăgostiți din celebra piesă “Romeo și Julieta” s-a înscris și Demeter Andras, secretar de stat în Ministerul Culturii și Cultelor (MCC).
După câte spune, de profesie actor fiind, Demeter Andras s-a lăsat cuprins de entuziasmul “provocării” pe care o exercită acest spectacol: “Merg pe principiul că ochii care nu se văd se uită și încerc astfel să revin la meseria de bază”. El îi va face concurență “pe rol” lui Mihai Bisericanu, actor la Teatrul Bulandra.
Anca Þurcașiu vrea să fie mama lui Romeo pentru că e ... nominalizată pentru rolul mamei lui Romeo, A.Þ., considerând că: “în sfârșit, a sosit momentul ca mulți artiști care nu au fost folosiți la adevărata lor capacitate să arate ce pot.”.

Lucrurile vor decurge cam așa:

“Cei care vor rămâne în distribuție vor pleca la Budapesta unde vor viziona live spectacolul și vor începe primele pregătiri, apoi vor reveni la București, unde vor continua să se pregătească cu coregraful maghiar. Când vor încheia pregătirea, va veni regizorul Kerenyi Milkos Gabor, care este și director al Operetei din Budapesta și îi va dirija în decor”, creionează directorul Dincă evoluția pregătirilor ce vor culmina cu premiera.

Justificările te lasă lat:
1. în timp ce în România nu s-a mai pus niciodată până acum în scenă, un spectacol de operă-rock, la Budapesta acesta este un gen cu foarte mare succes la public. În colaborarea dintre Opereta din București și cea din Budapesta, pentru montarea operei-rock “Romeo și Julieta” românii vor contribui cu distribuția, în timp ce echipa de realizatori, formată din regizor, scenograf, coregraf și dirijor vine de la Teatrul de Operetă și Musical din Ungaria. Reprezentația din 2004 a operei-rock “Romeo și Julieta”, scrisă de Gerard Presgurvic, a constituit un succes mai mare chiar decât al premierei de la Paris din 2001;
2. Opera-rock e o provocare, interpreții din acest spectacol trebuie să aibă aptitudini speciale pentru a cânta și a dansa, și în același timp să declame text. Chiar și balerinii vor fi puși să cânte, spectacolul fiind un cumul de rețete interpretative - “Pentru cei mai mulți dintre cei care s-au înscris la casting, toate aceste solicitări constituie o provocare”, spune directorul Operetei, Răzvan Ioan Dincă.

Apărarea e la pământ:
Specificul spectacolului nu a fost apreciat însă ca o provocare de artiștii Operetei române, care rămân adepții belcanto-ului. La ultima selecție ce se va desfășura mâine și poimâine, ei știu care vor fi cele trei alese cupluri de Romeo și Julieta și preotul.
Așa: Sport, planorism, parașutism, călării ... într-o totală “amintire viitoare”, vă invit, dară ... să ne iubim în Malta!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!