poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1841 .



prin urmare
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [artifex ]

2006-05-02  |     | 




idealismul e inuman pentru că privează de tăcere și obligă la o imagine neospitalieră a omului. vrea să se impună acolo unde omul se vrea neînțeles pentru a-și crea posibilitatea de a fi ospitalier. acolo unde omul e străin prin excelență: neînțelegerea lui de către ceilalți. problema e una a existenței și a dorinței. problema e personală, la o prăpastie distanță de idealism. distanța dintre existență și dorință e aici. în aici, acolo-ul identifică dorința și existența. aceasta nu e o idealizare, ci o simultaneitate. diferența poate să nu conteze, dar este, căci ascetismul contează și este. această retragere e aici, așa cum iubirea pornește din aici. lipsa de menajamente ca absență a ascunderii diferenței învăluie aici-ul în propria sa interioritate. nu idealizare, ci simultaneitate conștientizată. contemporaneitatea contează și poate fi. astfel, speranța există.

condiționarea e sinteza anteriorului și posteriorului în vederea unui progres. legile sunt neajunsul, la nivel moral și existențial. depășirea nu e o încălcare, ci progresul însuși este, în măsura în care însuși desemnează fenomenul irepetabil în sine. temporalitatea completează, nu limitează. ca loc de revenire, timpul e eveniment, fiind astfel progres. durerea dispare în eveniment, chiar și în explicitarea ei prin schimb sau prin tăcere. însă evenimentul poate fi durere. tăcerea nu uită, evenimentul trece. conștientizarea e sinteză între ceea ce relevă de neajuns și indiferența necesității neajunsului. conștientizarea e tăcere. conștinetizarea e eveniment, deci direcția e în actul de viață. iubirea e direcție în aici a acolo-ului. astfel, ordinea există.

suntem în acord cu discreția sau/și spectacolul naturii indiferente. distanța sesizată reciproc se contractă asimptotic la inexistență. evenimentul se dilată atrăgând. o relativă imagine tratată prin retragere în simultaneitate a originilor care suntem. iubirea. nu e vorba de o discreditare, ci de o altă perspectivă, în virtutea simplității. nu poate fi trecută sub tăcere, nici nu se poate spune. speranța în ordine e progres, iar progresul nu e istoric. speranța tace, nu uită. evenimentul aici nu e moarte acolo, mormântul aici e dorul de acolo. dorul există, așa cum evenimentul există. privarea de dor e un doliu mai adânc decât doliul morții. dorul și doliul se sincronizază cu speranța, aceasta e ordinea. astfel, viața există.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!