poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3027 .



La Pelicani
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ioan albu ]

2008-10-07  |     | 



Subsemnatul, Ion Gabure, declar următoarele

În sara zilei de 24 la caderea nopții mă aflam la barul La pelicani din comună. Nu este adevărat că băusem pentru că nu mai aveam cont la bar fiindcă deși i-am adus lui Remus un sac de cartofi eu nefiind salariat el a spus că nu se acoperă decât cu cel mult o juma de lună deci până pe 15. Cine spune altfel nu e decât calomnii pe care nu le recunosc. La bar am intanlit mai mulți consăteni care consumau diverse băuturi și niște vecini. In jurul orei 11 a venit și Vasile Vătavu care știe toată lumea că este un scandalagiu care are multe amenzi la Poliție dar a spus că il doare in c.. si că să i-o sugă. În urma unor altercații verbale am început să ne adresăm injurii, dar fără a ne insulta. El m-a făcut atârnache și eu i-am zis că e un fraer coclit. Nicu Cărămidaru a intervenit atunci cu injurii că de ce îl deranjăm când bea o bere că el nu e ca noi el muncește parcă n-ar fi un bețiv care s-a săturat lumea de scandaluri câte le face. El de fapt nu băuse bere cum se lăuda, ci votcă de unde se explică cât era de apțiguit. Deci, eu i-am spus că nu permit nimănui să mă înjure de mamă și i-am răspuns în legitimă apărare, spunându-i să se ducă el în p.. măsi. Atunci situația a degenerat și nu îmi mai aduc aminte decât că Vătavu m-a lovit cu o sticlă de votcă Stalinskaia peste cap care era încă plină pe jumate. Recunosc și regret faptele comise.

***

Subsemnatul, Vasile Vătavu, declar următoarele

Pe data de 24 noaptea am fost până la barul La Pelicani ca să ma întânlesc cu niste cetățeni cu care aveam de aranjat pentru niste fân mai eftin de transportat. Acolo, pe lângă mai mulți cetățeni liniștiți care își beia berea lor, era și Ion Gabure, acest cetățean certat cu legea de câțiva ani de când bea în continu. Care, deși nu mai vreia Remus să-i deie pe datorie, el tot vreia să beie pe datorie. Care Remus ia spus, că, dacă nu pleacă el cheamă Poliția și își mai ia o amendă și în halul ăsta are să-și mai plătească curentu la Paștele cailor că de când nu l-a mai plătit mai are oleacă și i-l taie a doa oară. Dar Ion Gabure n-a vrut să asculte și făcea pănăramă, deranjând clienții care plătise ca să beie o bere în limiște. Eu am vrut să-l potolesc cu vorba bună spunându-i în mai multe rânduri să steie în banca lui și să nu mai facă pănăramă că oamenii nu vin la bar ca să-i asculte pănărama lui. Dar Nicu Cărămidaru a spus că ce mă bag eu în seamă că eu fac mai mai multă pănaramă ca Gabure și că să-l las în pace că are să se calmeze singur, dacă nu ar să-l calmeze el cu forța. Care eu i-am spus că nu mă comandă el pe mine și să-și vadă de berea lui dacă a venit să beie o bere și să nu facă pănăramă, că eu n-am chef de pănărama lui. Din acel moment mi s-a rupt filmul și m-am trezit mai târziu la secția de poliție, unde nu mai aveam buletinul și ceasul de la mână și în plus de asta nu știu cine mi-a dat cu ceva în cap că altfel nu se explică fincă nu eram beat. Recunosc și regret faptele comise.

***

Subsemnatul, Nicolae Cărămidaru, declar următoarele

In ziua de 24 eram la mine acasă unde stau la nr 174 Strada Republici. Nu am fost la Bar nicăieri toate fiind niște miciuni care zice ca am fost eu la bar. Am martori pe mama mea, Aglăița și pe Safta Iamandi din oastea domnului care ar fi observat dacă eu aș fi fost la bar sau dacă nu măcar dacă aș fi mirosit câtuși de puțin a alcol. Toate câte se spun despre mine că am fost la bar sunt calomnii cu care se urmărește discreditarea persoanei mele. Recunosc și regret faptele comise.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!