poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1460 .



Muza
personale [ ]
by Obismar (RRP)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2008-10-05  |     | 



Iubirea ce sentiment ciudat, straniu dar totuși foarte frumos.
Oamenii de stiință de foarte mulți ani se chinuie să-i găsească o explicație.
Dar totuși cei îndrăgostiți nu vor să afle de unde vine și ce anume face ca acest sentiment să se manifeste.
Unii spun că trebuie să fii măcar un pic nebun să reușești să iubești în ziua de azi.
Și totuși cei mai mulți dintre cei cu burta goală tot reușeșc să iubească și să se dăruiască. Și în cele din urmă mă gândesc că poate toți aceia care sunt mai horopsiți din anumite puncte de vedere, până la urmă tot ei iubesc mai mult decât acei oameni înstăriți care își iubesc doar averile și pozițile. Cei mai mulți dintre cei bogați devin datorită averilor pe care le posedă foarte suspicioși și se comportă cu dragostea de parcă nu mai știu cum să aibă de a face cu astfel de sentimente, în schimb stau cu grija banilor. Bani pe care în definitiv nu-i vor putea căra cu ei pe lumea cealaltă, în schimb iubirea celor rămași în urmă o să le ușureze spiritul, trecerea în neant și le va călăuzi mai bine pași pe lumea de dincolo.
Unii spun și afirmă cu tărie că nebunii au dat sens acestui sentiment și în cele din urmă trebuie ca să fii și un pic nebun ca să iubești fără să încerci să găsești explicații acestor sentimente și prin urmare, de ce și cum acest lucru s-a întâmplat.
Da într-un fel poate este adevărat, oamenii de stiință încearcă și în aceste momente să cerceteze ce anume face să se producă acest fenomen și ce anume declanșează sentimentele de iubire, dar totuși până la urmă înclin și eu să cred că numai niște nebuni au inventat acest sentiment ciudat, straniu dar totuși foarte pur și frumos.
Numai niște nebuni pot iubii fără să se întrebe ce se va întâmpla mai departe, fără să cerceteze, fără să-i intereseze ce va aduce ziua de mâine și realmente în momentul când aceștia sunt pur și simplu loviți și copleșiți de aceste sentimente, ei doar știu și simt cu toată ființa lor acest fenomen extraordinar al iubirii, prin urmare tot ceea ce îi interesează pe nebunii îndrăgostiți în acele momente este doar simplu fapt că s-au îndrăgostit, iubesc și la rândul lor sunt iubiți de către jumătatea lor. Iar din acele clipe nu mai au nevoie de explicații și decid să se lase pradă acestor sentimente apărute din neant și care îi învăluiesc parcă într-o atmosferă secretă, dar totuși feerică precum într-un basm.
Îndrăgostiții se aruncă cu capul înainte în această vâltoare și cascadă de sentimente care încep să le cuprindă inima, trupul și încet încet parcă și sufletul.
Dar totuși lor nu le pasă de consecințe și asemeni unor copii nărăvași sau a unor oameni aflați parcă în transă sau într-un sevraj puternic, vor parcă dintr-o dată mai mult, tot mai mult și nu se tem de viitor, consecințe și ceea ce îi așteaptă, ei s-au oprit din a mai face calcule și estimări, pentru ei parcă timpul a înghețat și s-a oprit în loc, în acel moment când sărută persoana iubită și tot ceea ce se întamplă în acea clipă în jurul lor parcă devine lipsit de orice semnificație.
Dar este atât de plăcut să simți uneori acest sentiment deoarece parcă îți conferă o stare de siguranță și stabilitate psihică și asemeni versurilor din acel cântec “Love is everywhere, Love is everywhere, Love is in the air” când ști că se întamplă acest lucru, simți că iubești și acest sentiment îți este împărtășit în egală măsură de către jumătatea iubită, beloved one, tuo amore sau habibti, parcă din acel moment până și somnul îți este mai liniștit.
Și am decis să vă scriu aceste rânduri deoarece în sfârșit mi-am regăsit muza pierdută de o bună perioadă de vreme.
Aceeași muză care uneori dispare și când nu te aștepți reapare asemeni iubirii sau unui cântec sau melodii aflate pentru o bună perioadă de vreme în top 10, dar care până la urmă rămâne numai în memoria, amintirea și sufletul fanilor și nicidecum a tuturor ascultătorilor.
Așa și muza poate fi uneori precum o iluzie sau mai bine spus precum Aureola Boreală care încântă și fascinează omenirea de ani și ani de zile.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!