agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6870 .Concursul literar Generația MM
personale [ ]
ONEȘTI, 14 noiembrie 2008

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [m ]

2008-08-30  |     | CONCURSUL LITERAR GENERAÞIA MM / ONEȘTI, 14 noiembrie 2008


Centrul de Experiențe Pedagogice și Culturale din Onești organizează Ediția I a Concursului literar Generația MM. Concursul își propune să pună în prim-plan preocupările literare ale generației actuale, să accentueze ideea de cultură și să o promoveze în rândul tinerilor.
La Concursul Generația MM pot participa doar elevi care sunt înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar acreditată, în clasele IX – XII !

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

1. Poezie
2. Proză


1. Secțiunea Poezie

În cazul secțiunii de poezie participanții se pot înscrie cu o singură poezie care va fi construită pornind de la / incluzând următoarele versuri:

Text 1 # Dan Sociu, cîntece eXcesive

“14:30, fiica mea doarme.
Fetițele care i-au fabricat pijamalele
sforăie ușor
la celălalt capăt al lumii”

sau

Text 2 # Lavinia Bălulescu, Lavinucea

“Ne trântisem în iarba de la debarcader.
Dacă nu-i dai drumul broaștei o să faci râie.”

sau

Text 3 # Elena Vlădăreanu, europa. zece cîntece funerare

“mama nu va mai pleca niciodată
din românia
tata nu va mai pleca niciodată
din românia
dacă mori nu vei mai pleca niciodată
din românia”


Poezia va fi redactată în Word (Times New Roman, caractere de 12, Bold) cu diacritice (condiție eliminatorie) și nu va depăși două pagini A4.

2. Secțiunea Proză

În cazul secțiunii de proză participanții se pot înscrie cu o singură proză, care va fi construită pornind de la / incluzând următorul fragment:


Text 1 # Nora Iuga, Fetița cu o mie de riduri

“nu vine nimeni să ne spună – ne jucăm de-a baba oarba – și cînd dăm într-un oraș străin de un zid în care e înfiptă o ghiulea și știm sigur c-am mai văzut-o”

sau

Text 2 # Nora Iuga, Fetița cu o mie de riduri

“mă uit în oglindă. văd o fetiță, mă duc la școală și am o mie de riduri”

sau

Text 3 # Mircea Cărtărescu, REM

“Din loc în loc, câte o ușă numerotată era deschisă și vedeam înăuntru o chiuvetă și un closet de faianță sau o boxă cu mături murdare, teuri cu cârpe împuțite și cutii de sodă.”


Proza va fi redactată în Word (Times New Roman, caractere de 12, Bold) cu diacritice (condiție eliminatorie) și nu va depăși două pagini A4.


REGULAMENT


Participanții pot trimite lucrări una din secțiuni sau la ambele secțiuni. Lucrările vor fi imprimate în trei exemplare și vor fi trimise într-un plic A4 prin poștă la adresa Centrului de Experiențe Pedagogice și Culturale, Onești, bd. Republicii 58/194, cod 601140, cu mențiunea pe plic “Pentru concursul Generația MM” până la data de 31 octombrie 2008 (data poștei). În plicul cu lucrările se va introduce și un plic mai mic care va conține: numele, prenumele, vârsta, orașul, liceul, clasa, CNP-ul, adresa personală, numărul de telefon și adresa de e-mail.
Textele primite în concurs nu se înapoiază participanților. Lucrările vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, într-o revistă care va fi editată de către organizatori. Participanții își păstrează drepturile de autor asupra textelor și consimt la publicarea lor de către organizatori in revista concursului fără pretenții materiale. Cei care vor trimite de mai multe ori sau sub nume diferite vor fi descalificați. Sunt excluse pseudonimele literare. Orice licean care va înscrie un text care nu îi aparține (sau care conține părți copiate) va fi descalificat. Nerespecarea regulamentului duce la excluderea lucrarii.JURIU, PREMIERE & PREMII


În urma jurizării vor fi nominalizate cele mai bune lucrări de poezie și de proză. Nominalizații vor fi anunțați telefonic sau pe e-mail și vor fi invitați să participe la finala concursului care se va desfășura la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” din Onești, pe 14 noiembrie, la ora 16.
Dintre cei nominalizați juriul va selecta cinci câștigători pentru secțiunea poezie și cinci căștigători pentru secțiunea proză. Se vor acorda următoarele premii:

Marele Premiu Generația MM - poezie
Premiul special al juriului – poezie
Premiul I – poezie
Premiul II – poezie
Premiul III – poezie

Marele Premiu Generația MM – proză
Premiul special al juriului - proză
Premiul I – proză
Premiul II – proză
Premiul III – proză

Cei care nu vor fi prezenți la premiere vor primi premiul prin curierat rapid sau prin poștă prin sistem ramburs.


ALTE INFORMAÞII


Pentru relații suplimentare despre Concursul literar Generația MM sunați la numărul de telefon 077074503 sau dați un e-mail la adresa cepc_onesti@yahoo.fr

.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!