poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1092 .



Domnul Vasile, activist cultural
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-04-25  |     | 



Domnul Vasile este un om serios. Domnia sa lucrează în domeniul culturii. Domnia sa face cultura să meargă. De ce ? Pentru că domnul Vasile este activist cultural.
Domnul Vasile este un om de treabă. A fost inginer, a predat materii tehnice la școala din orașul X. Apoi, pentru că materiile tehnice au intrat într-un declin amarnic și pentru că dl.Vasile avea exact propteaua necesară a ajuns activist cultural.Domnul Vasile muncește ca activist cultural. El organizează diverse simpozioane, mese rotunde și ateliere. Ultimul simpozion se referă la "Imaginea bursucului în literatura populară din zona Năsăudului".
Domnul Vasile scrie poezii sub pseudonimul de TareVasile. Poeziile domniei sale sunt o chestiune de gust- nu și atunci când aceste artefacte ale domnului Vasile sunt publicate în diverse reviste (de cultură).Þinute de alți activiști culturali.Cultura română se bazează pe dl.Vasile.
Fraților, pe ce merg oare bănuții noștri ?
La aproape 16 ani de când în România s-a cam întâmplat o chestie (unii o numesc revoluție) care a desființat activiștii- în România totuși această specie de dobitoace n-a dispărut. Ea s-a ascuns în cultură.
Deci activiștii culturali sunt un fel de bicicliști care dau cu voiciune din piciorușe pentru ca a noastră cultură să înainteze. La sate și orașe, activiștii culturali răspândesc , pe uscat sau înnot, miresmele culturii către poporul de rând. De ce nu poate face poporul de rând cultură fără dl.Vasile ? Hmmm...
Bătrânii nu mai aud bine, persoanele de vârstă medie ascultă manele, tinerii își bat joc de dl.Vasile și îi fură geanta de activist cultural. Dar dl.Vasile nu disperă. El va salva cultura românească.
Este cultura noastră într-o stare așa de jalnică încât o poate salva doar dom'Vasile ? Dacă da- să renunțăm de tot la ea. Culturalizarea cu forța nu este o opțiune.Mai ales că ne îndoim foarte tare că dl.Vasile le vorbește oamenilor despre Patapievici ,Pleșu sau Bruckner.Pentru dl.Vasile- ca și pentru majoritatea activiștilor culturali- cultura se termină cu actualul ministru al culturii. Mai încolo sunt monștrii.Dl.Vasile este o căpușă gigantică care mănâncă cu o poftă nebună banii contribuabililor. Pentru ca onor ministerul să bifeze o acțiune la Uțuțeștii de Vale. Și să fie fericit că face cultură de mase.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!