poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4201 .



Din lutul iubirii
personale [ Gânduri ]
poezie și reportaje literare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Val.C ]

2008-03-27  |     | 



La data de (27.03.08), cartea mea intitulată "Din lutul iubirii" avea un an de la apariția ei editorială la Chișinau. Tirajul de numai 700 de exemplare abia de a ajuns pentru vreo 7 luni de zile.
Ce să fac? Tiraj mai mare sau să pun cele mai tari poezii pe site?
Că, deja, am pus câteva pe un site rus de poezie și observ un aflux mare de cititori. Acolo am plasat doar vreo 15 poezii.
Dar acestea, deja, au adunat circa 1770 de cititori doar în câteva luni de zile.
Așa mai merge, cred eu. Mai ales că au adunat și vreo 80 de opinii, recenzii cum s-ar zice, și sunt bune, tot pline de laude, încurajare!
Astfel că, vă mai întreb - ce să fac?
Valerian Ciobanu
Aceasta vă întrebam la 27 martie 2008.
La 27 septembrie curent afirm cu toată certitudinea că cititori mai buni și mai interesati decât în România nu găsești în toată Rusia, fie ea și destul de mare.
Întrebarea mea de acum aproape 6 luni în urmă mă duce la gândul că ar fi binevenită o nouă editare. Dar pentru acesta am nevoie de niște bani. Cine oare ar dori să-i ofere? Că la noi, între Nistru și Prut unii aruncă banii pe nimicuri și alte lucruri efemere, dar nu și pe o carte!!!

Un timp am fost absorbit de munca mea firescă din care sunt remunerat în Republica Moldova sub minimul de existență. Mai plasam câte ceva și pe site-urile rusești de poezie și proză. Că acolo am cititorii mei de pretutindeni și parctic pentru ei am și început să scriu cât mai mult: azi una, mâine alta și așa la miez de vară, și de ziua lui Eminescu mă trezesc cu un floriligiu întreg de poezii în limba rusă, ( adică cu vre-o 30 de texte și cu peste 80 de recenzii din partea autorilor de pe site).
În acelaș timp am grijă, bineânțeles și de parcela mea de limbă română. Dar așa cum o vizitez mai rar, încep să văd cum cresc pe ea buruienile ori se împărăginește încetul cu încetul.

Bine că îl am în preajmă, la Chișinău, pe domnul Isidor Doctoreanu, care m-a luat cu un text într-o cartea de-a dumnealui, altfel intram în vară fără de nici un rost. Dar nu disperăm. Nu batem pasul înapoi. Vom fi și noi cu timpul împreună. Speranța moare ultima. Iar eu vreau să-mi văd nu doar "Din lutul iubirii", ci și cartea de creionări intitulată arbitrar "Nume și lume" ( Nu "Nume dragi" cum am vrut la început de an ), și încă multe altele în limba română!
Căci cât de mare este Federația Rusă, totuși, ea nu-i Romania, nu-i arealul românesc în care mă simt și eu om, fie măcar și drept membru al Forului Românilor din Moldova asta multicoloră!

A gândit, așa cum a găsit de cuviință al DVS Valerian Ciobanu de dincolo de Prut sau mai simplu: din Republic of Moldova cu Chișinăul multicolor; alb, verde, roșu, galben și albastru, dar totuși mai mult roșu și orange...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!