poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 914 .



NINSOAREA DINTRE ANI,2007/2008
personale [ ]
Nostalgie..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angell ]

2008-01-21  |     | 



Ninge!Ninge cu fulgi mari si gratiosi,lin se asterne covorul imaculat al iernii.Privesc scanteierile zapezii,a milioanelor de oglinzi stralucitoare, ca pulberea de stele si alunec in basm..E anotimpul viselor de cristal si al fulgilor de nea coborati din cer pe aripi de inger. Covorul de nea se asterne uniform,pe case,pe strazi,pe copaci,pe plaja marii si pe digul din portul Tomis..
Peisajul iernii este divin. In varfuri de catarg poposesc pescarusii cautand compania marinarilor carora le duc vesti de la iubite.Marinarii sunt albatrosi ce poarta dorul patriei pe oceanele lumii.Se pare ca suntem la inceputuri.Corabia seamana cu cea a lui Noe.
Pasesc pe covorul neatins al iernii de la cumpana dintre ani.Totul e virgin.Zapada scanteietoare invie amintirile copilariei de altadata cu miros de cozonaci,derdelus,zurgalai si saniute.Este emotia copilareasca a inceputurilor .Ma las purtata pe aripa vantului ce valseaza cu fulgii de nea,inchid ochii,ma las in voia simturilor…Aud vuind apa marii ce se sparge-n in mii de stropi marunti si reci.Se aude sirena unui vapor.Iarna asta nu va semana nici uneia care a fost pentru ca-n miezul ei un nou inceput se intrevede.
Incepe cu promisiunea de iluminare a intregii mele fiinte.
.."si-n scurta secunda dintre ani,cand cele doua ierni vor fi uitat pentru o clipa sa mangaie singuratatile uitate la margine de mare,va ninge departe,pe plaja cu scoici”.

"La multi ani"-2008!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!