poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1857 .



Rezumatul vietii
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mariusflorin ]

2006-04-05  |     | 



Te nasti pur ca prostia; fara drept de apel, decat atunci cand constientizand ceea ce faci, esti un criminal,ce n-a putut decat sa se omoare pe el insusi din lasitate.
Te nasti si cresti in sanul unei familii, daca nu te omoara, ori la vreo institutie, daca nu te doboara mizeria si boala; cresti fara sa-ti dai seama, in sanul celor ce pot si-n propriul tau demers pe care nu-l poti stapani; tu cresti cum trebuie sa creasca orice e viu din inertie.
Cu cat devi mai mare cu-atat incepi sa te hranesti cu mai mult; sa nu-ti mai ajunga sanul matern, ori biberonul cu care ai fost prostit in lipsa de trupul mamei. Incepi sa te cresti pe tine insuti cu tot ceea ce te inconjoara, caci menirea ta este sa cresti; indiferent cu ce, sa te depasesti pe tine insuti cu ceva nou, cat sa-ti continui procesul de crestere.
Astfel primul trandafir smuls din lacomia privirii, ti-a adus dintaiul gust de sange si magicul parfum ce-ti vor ramane intiparite pana la moarte in creier.
De-a fost sa sangerezi din pricina vreunei scolarite din clasele primare, cu siguranta vei rupe in continuare sangerand, alti trandafiri, neinvatandu-te minte, pentru ca nici nu-ti doresti asta. Trandafirul e marca, dovada sentimentului ce-l porti, pe care nu-l poti exprima decat sangerand si tinand minte zeci de arome in anotimpuri si spatii diferite.
Astfel vei identifica acelasi gust al sangelui tau in zeci de persoane pe care le-ai iubit si nu le mai poti avea.
Daca esti ca mine, consider ca un adult, daca te poti numi adult la douazeci de ani, pleaca in viata cu toti spinii trandafirilor smulsi de pe unde a apucat, cu gustul de sange stiut deja de mult, dulceag si gretos, mai pregnant decat mirosul narcotic, la inceput, a florii in sine.
Cu aceasta parere de cunoastere pasesti primii pasi in necunoscut; nu ca n-ai cunoaste lumea, ci ca stii ca nu mai e loc de ghimpi,chiar de-ti tragi mana prin sarma ghimpata. Ar fi o minciuna lipsita de miros, neidentificabila in spatiu si timp, dar mai ales in vreo persoana care pana atunci, neaparat trebuia sa existe; o dependenta probabil niciodata rezolvabila.
Oriunde vei merge vei cauta trandafiri cu ghimpi mai tari si ascutiti, indiferent ce vei face, dar palma ta ii va sfarama, fiind deja lemnoasa de prea multii ghimpi din trecut.
Probabil, undeva, mai este un trup, ce-ti va reda gustul ultim de sange si mirosul primei si ultimei tale iubiri.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!