poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2690 .



Reflexii de Lumină
personale [ Gânduri ]
Blogsurf I

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Turtle ]

2007-08-14  |     | 



Mi-e greu să-mi amintesc cum am ajuns pe situl lui Beatrice Popa. Am descoperit aici însă un adevărat profesor de fotografie. Ceea ce eu îmi îngădui să numesc "Maestru".
[Foto1]
Beatrice este o ființă a cărei prezență, a cărei semnătură, o simți. E dincolo de privire; dincolo de semne; dincolo de banal; de banala reflexie luminoasă, înregistrată într-un fel oarecare, pe nu mai contează ce...

http://www.fotofemei.ro/index.php
Am văzut în trecerea mea prin în anii de viață prin care m-au purtat curiozitățile, foarte multe femei. Am văzut și foarte multe nuduri de femei. Povestera nudurilor feminine, începe într-un trecut îndepărat. Eram elev în școala generală. Diriginta noastră din acea vreme, era, este și va rămâne o ființă excepțională. Atunci când ne certa avea lacrimi în ochi. Așa mi-o amintesc pe domnișoara Lilica Ciulavu, diriginta noastră și profesoara de desen și Istoria Artelor. Când am ajuns la Rubens și la Grigorescu, ne-a arătat albume cu reproduceri după lucrările Maeștrilor. Mulți au început să chicotească. Unii, au roșit. Ne-a privit lung, o privire grea, încărcată de iubire. Iubire pentru noi, pentru frumos, pentru meseria de dascăl, pentru vocația de artist:
---"Copii! Ce vi se pare atât de neobișnuit? Vă e rușine cu ceea ce sunteți? Cu ceea ce suntem? Corpul omenesc, este poate cel mai frumos lucru de pe lume!"
Ei bine, Beatrice m-a făcut să îmi amintesc atât de multe clipe minunate petrecute cu diriginta noastră, călătoriile făcute cu ea, prin ea, în lumea Artei, în lumea Frumosului, a Ființei Umane, încât am vrut să vă povestesc și vouă. Am văzut mai multe nuduri la Beatrice „acasă”. Am primit o lecție magnifică, menită a trage o linie de demarcație clară între artă și pornografie. Înțelepții spun că întunericul ne-a oferit posibilitatea să descoperim Lumina. Beatrice Popa, ne face să descoperim Frumosul, Arta, Femeia. Ei, da! Femeia! Femeia, cu "F" mare! Pasiunea lui Beatrice, este un mare omagiu adus Femeilor de pretutindeni. Și totodată, un superb exemplu de transformare a unei pasiuni în afacere.
Fotografia care mi s-a părut cea mai frumoasă imagine simbolică pentru cuvântul FEMEIE, este cea de mai jos...
[Foto2]
Cred că se poate face educație, pornind de la nudurile unor femei... Imaginea de mai sus, o demonstrează!

Vizitați-o pe Beatrice! Dacă viața vi se pare că are alte culori decât cele pe care vi le doriți, poate Beatrice vă va oferi o altă perspectivă. Mie, mi-a oferit-o.

NOTÃ: Dată fiind lipsa mea de pricepere în a folosi HTML pe acest sit, nu am avut altă soluție decât să elimin fotografiile.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!