poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3207 .



Mea culpa: Despre Atelier
personale [ Gânduri ]
Invitație la vals... cu editorii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Turtle ]

2007-07-26  |     | 



Astăzi, m-am aflat în fața unui moment de viață straniu. Am citit un text aflat la "Recomandate". Apoi un comentariu al cuiva care se află la "Atelier". Am citit din nou opinii oarecum asemănătoare cu aceea pe care am avut-o și eu anul trecut și trebuie să recunosc, am mai învățat ceva.
Văd că sunt foarte multe texte la Atelier. Unii autori chiar sunt remarcabili la acest capitol: toate textele. Asta însă, mi se pare mai puțin important acum.
Vreau să vorbesc despre o percepție greșită pe care cred că am avut-o și eu în parte și văd că o au destul de mulți.
Pornim de la premisa că obligatoriu editorul care respinge un text prin încadrarea la "Atelier", trebuie să îi facă și o recenzie. Poate că așa ar fi bine. Hai să vedem însă lucrurile și de la masa editorului. Într-o discuție mai lungă pe care am avut-o cu Cosmin Dragomir, mi-a spus că editorii au circa 350 de texte și comentarii de verificat zilnic. Cam tot așa mi-a spus cândva și Ela Luca. Stau acum și mă chinui să citesc nu 350 de texte. Măcar 20. E greu. Ei fac chestia asta benevol. Adică, fără bani! Am precizat, pentru cârcotași.
Cineva a făcut trimitere la Regulament. Așa e, ar trebui motivată respingerea. Numai că în același regulament, scrie că "Atelier" suntem noi toți. Adică și cei care nu sunt editori. Câți dintre cei care scriu, au descoperit că sub fereastra de login, există un meniu, cu următoarele opțiuni: "agonia.net", "texte", "comentarii", "membri", "atelier"?
Cine face clic pe opțiunea "atelier", ajunge la o pagină unde sunt numai texte introduse la "Atelier". Poate că n-ar strica să dăm fiecare câte o mână de ajutor celor care sunt la "Atelier". Poate ca n-ar strica să facem și noi muncă de editor, tot benevol. Măcar ca să căpătăm și noi o idee asupra a ceea ce înseamnă să fii editor. Chiar dacă nu suntem editori. Eu unul, am făcut ceea ce am priceput că ar trebui să fac. Vă las pe voi, ceilalți, să faceți ce credeți.
P.S. Pentru Radu Herinean, sau altcineva: Câți editori sunt, efectiv, la cei 24.000 de membri? Poate nu strică să știe toată lumea...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!