poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2152 .



Frica de maturitate
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bebelu ]

2006-03-26  |     | 



Seriale ,clipuri ,piese de teatru victoriene, sfaturi date de copile ce vor sa para mature(ca asa e la moda),vor sa contureze viata cat mai real posibil.
Toti si toate vor sa ne invete sa ne rupem de copilarie.Ei pun un mesaj intr-o imagine motionala sperand sa ne ridicam din mizeria creata de noi.Exemplul cel mai bun incepe cu un cliseu ce singur isi dezvaluie anonimatul:"cunosc pe cineva care nu vrea sa creasca,ba vrea dar ii e frica,a crescut dar nu in intregime."De ce are "n" ani si se poarta ca un copil ce pentru intaia oara se confrunta cu Viata?
Intre o carte plina de teste de engleza si notele melodice care se scurg pe fundal,pentru o clipa se opreste si succint explica "lui" motivul.
Traieste drama lui Holdan Caulfield.Cauta si loveste ca el in stanga si in drapta,cu speranta ca traieste intr-un vis din care nu STIE sa se trezeasca.Cand fiinte mature sau mari,nu din punct de vedere al varstei ci al spiritului,inconjuara fiinta ,copilul din launtrul ei invie si inconstient da frau liber gesturilor infantile.Fiecare gest e alimentat cu oxigen si sentimente ce tin in viata forma care se descompune,fara ca ei sa stie ca rup parti din ei si o intregesc.
Cugetarea o inghionteste si o forteaza afara din sine,o pun la colt si-i arata subitul transfer.Ce vede e oare frageda creatie a Edenului?Mai degraba un personaj de Hitchock,sau mai bine spus personaje?!
Antidotul-alinierea planetelor si a Soarelui pe coloana vertebrala.
Zi-mi cititorule e frica de maturitate sau Holdan s-a-ncarnat in mine,sau este invers.......!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!