poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1966 .



un rol principal
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [suflet singur ]

2006-02-06  |     | 



Actor. Regie. Regizor. Film. Film de scurt metraj.

Un rol de film. Un rol principal. Poate a jucat rolul vietii lui si e demn de un premiu oscar sau de vreun premiu international pentru filme de scurt metraj. Cine stie? Poate nici el nu stie ca a jucat atat de bine. Poate ca nu a jucat. Poate a fost un alt episod din filmul vietii.

........

Seara pe la 9 coborand niste trepte il vede si incepe sa tremure. Nu stie ca s-a indragostit. Nu stie ca incepe sa joace un rol. Intr-un film. Crede ca doarme si viseaza. Sau ii e frica sa recunoasca ca este real. Rolul pe care il joaca.

Parfum de toamna in aer si nu il simt toti. Il simt doar ea si el.

A inceput.

Un salut timid din ambele colturi. Apoi un sarut si-o stangere de mana. Mai tarziu o imbratisare care parca nu se mai sfarseste. Dar filmul vietii e altfel.

Regizorul a scris azi altceva pentru aceste doua roluri. Dar actorii nu inteleg ce se petrece.

De ce e alfel decat era scris de la inceput? De ce e altceva scris acum pe foile pe care le au in mana de 7 zile, si nu le-au dat nimanui?

Nu e drept. Nu e corect. Dar, .... cine sunt eu sa judec?

Un rol al vietii il joci asa cum e scris. Cum e scris de la incepu t. Daca intre timp regizorul nu face schimbari. Dar daca scenariul pe care trebuie sa il joci sufera modificari? Ce faci? Nimic. Te conformezi si speri ca intr-o zi sa joci un rol pe care sa nu il pierzi.


Te inchizi si suferi. Si nu mai vrei sa iesi din starea tampita de singuratate. Faci baie intr-o mare de lacrimi si nu te linistesti deloc. Decat ca iti acepti oarecum conditia de actor ramas fara loc de munca. Dar sa stii ca va veni vremea si pentru acesti doi actori sa joace un rol intr-un film. Si nu un film de scurt metraj.

Chiar daca ei sunt aproape perfecti pentru rolurile scurte. Vor juca intr-o zi, din nou impreuna, un rol mai simplu intr-un film mai lung. Un rol simplu. Un rol al iubirii. Al iubirii pentru arta si frumos. Al iubirii pentru poezie, pentru film si al iubirii pentru dragoste. Pentu dragostea care ii uneste si nu e constient.

Au jucat un rol intr-un film de scurt metraj care nu s-a sfarsit .... e fara final.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!