poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3367 .



Mi-e milă de dumneavoastră
personale [ ]
Răspuns la un material cu comentariile blocate

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-01-05  |     | 



Nu credeam că voi vedea așa ceva. Există- ca peste tot- și pe acest site- persoane lașe. Lașitatea nu e un păcat atunci când îți aperi propria viață. Lașitatea e un păcat atunci când ești un pamblicar iliterat. Scoți pamblici pe gură- frumoase, filozofale, cu margini aurite. Te oprești în loc și aștepți ca toată lumea să aplaude. Nu aplaudă nimeni ? Toată lumea are ceva cu tine. Toată lumea te urăște, te detestă, există un complot împotriva ta.
Lașitatea și nemernicia fac casă bună. Te folosești de o spoială de filozofie ca să amețești niște oameni. La momentul dialogului însă ești mut- o lebădă rățită care nu e în stare de nimic. Nici măcar să facă mac mac.
Voi fi suficient de decent- ceea ce "oponentul" meu nu cunoaște. Pentru el, "decența" înseamnă să-și spele rufele în public. Pentru el, polemica înseamnă să jignească și să râdă de defectele fizice ale oamenilor. Nimic nu e mai josnic decât "râdeți copiii, e cocoșat" sau "râdeți copiii, e ochelarist". E exact ce face domnia sa.
Sincer, tăiesc cu o stare de mare dezamăgire și dezgust. Ceea ce bănuiam- anume că domnia sa nu e decât un executor/călău- gratuit și de bună voie- mi s-a confirmat.
Domnia sa este un nimic. Nu-și poate justifica cu nimic existența jalnică. Este un ratat de primă mână- și își plimbă ratarea ca pe un cățel prin diverse materiale cu tentă "serioasă".
Faptul că își învelește măgăriile între considerente pseudofilozoficești nu-l face nici mai bun și nici mai deștept.Îl face mai jalnic. Iar frica aceasta atavică de dialog, frica care-l determină să-și blocheze un articol injurios (atac la persoană- rog a fi citit cu atenție- de când sunt pe site- adică de 2 ani n-am mai văzut o asemenea măgărie) e surprinzătoare. Domnule profesor de sport, domnule profesor de filozofie, treziți-vă dacă puteți ! Dacă nu- sincer, mi-e milă de dumneavoastră.
Copy/Paste- pentru o informare corespunzătoare citez "
De obicei nu umblu la off-topice. De regulă nici nu le prea comit. Am relații, bune, proaste, la vedere.

Am avut animozități, polemici, chiar conflicte. Unele persoane mă evită, pe altele le evit eu. Cu altele am recuperat întîlnirile neplăcute și ne frecventăm fără entuziasme de prisos.

În cazul Gălățeanu am avut însă surprize neașteptate. VT a fost un biet copil. Stilul lui G. doar pleacă de la al regretatului și escaladează culmi nebănuite. Delirante.

Vreau să fac doar cîteva remarci pe baza unui mic off-topic:

“Cât despre tragerea de șireturi-dacă ar fi să comparăm calificările mele (internaționale) cu calificările dvs. nici măcar de lins pantofii n-ați ajunge”

Eugen Galateanu [04.Jan.06 21:01]

Cine a avut neșansa să fie comentat de dînsul, nu poate spune că cel mai adesea atitudinea cu care a fost abordat n-ar fi fost una de o intimitate forțată pînă la a deveni de-a dreptul jenantă. Aceasta ajungînd nu doar că să frizeze tragerea de șireturi, dar avansînd iute către bătaia cordială pe burtă. Și de aici la bătaia de joc și invectivă.

Nu vorbesc de alte ticuri inepte și aberante. O să le evidențiez într-o altă “fișă de lucru” la “Arta comentariului”.

Impresia că ar fi o persoană integră, recomandările insitente pe care ți le face, copiindu-l pe VT, să te privești în oglindă, lamentările cu priviri la ofensele pe care le suferă sînt pură ipocrizie din moment ce poate comite enormități ca cea de mai sus.

Cine-i studiază scrierea va vedea că nici măcar din greșeală nu pune linia de pauză cu un spațiu înainte și după. Și te întrebi: cine l-a înzestrat oare cu atîtea diplome – internaționale – cînd mintea dînsului, de cititor și autor notoriu, n-a sesizat pînă acum un lucru atît de simplu – care sare-n ochi și unui prost ca mine. Care n-a comis încă 600 de texte pe site. (Domnul doctor recidivează. După ce s-a documentat serios citind ce am scris aici, uită că putea învăța să pună cum trebuie linioara buclucașă, uită că dorea să-i lustruiască cineva cizmele - nu spun cum - și, dînd în mania persecuției, se vaită și mai abitir de nedreptățile strigătoare la cer care i se fac. Nu uită însă, milos, să arate cîtă îngrijorare îi stîrnesc.)

Cine are pe site o biografie, poate spune acolo tot ce se referă la viața sa și la realizările lui. Să tot amintești în texte și comentarii asemenea calități sună fanfaron și megaloman. Chiar și păunul nu-și ține toată ziua coada înfoiată să i se vadă medaliile. Dar se vede că dînsul este un mutant încă necatalogat.

Fraza dînsului nu are un punct final. Într-o formă lizibilă ar trebui să pună între virgule condiționala sau chiar între linii de pauză. Ultima propoziție, “nici măcar de lins pantofii n-ați ajunge”, ar suna românește așa: nici măcar să-mi lingeți pantofii n-ați ajunge/n-ați merita. O viziune de satrap oriental. Ce elită, ești copil – vrem tiranie, despotism.

Mă și văd, împreună cu mari mase de admiratori, tîrîndu-mă la picioarele Majestății Sale Gălățeanul I, privind fascinat la pieptul său doldora de impunătoare medalii internaționale și încercînd să-i savurez apetisanta cremă cu gust de flori exotice… în timp ce gărzile de corp mă împing delicat și ferm, cu vîrfuri ascuțite de bocanc la locul care mi se cuvine. Marginal.


*

Cu acest stil avea de a face și Vrăjitorul din Oz cînd se adresa sperietorii de ciori:

– Nu pot să-ți dau creier, dar pot să-ți dau o diplomă.



(Nu las loc de comentarii. Am văzut că persoanele decente se tem deja de personaj. Iar mie mi-e de-a dreptul silă. Nu știu ce spun totuși editorii. Dînsul se laudă că are – 10, poate nu-i ajunge.)"
Comentarii cinice(sau kynice-că tot ne spălăm tetra în public):
1."recomandările insitente pe care ți le face, copiindu-l pe VT".Cuvântul corect-domnule profesor-care se presupune că trebuie să-i învățați pe alții- este insistente. Așa cum am mai precizat- singura mea legătură cu dl.Titarenco - în afară de primul meu comentariu neobrăzat- recunosc- a fost părerea de rău de a-l vedea executat în stil jalnico-mafiot.Unul din principalii călăi (neplătiți în mod sigur pentru că nimeni nu are nevoie de dvs.) ați fost dumneavoastră.
2."lamentările cu priviri la ofensele pe care le suferă" sunt probabil "lamentările cu privire".
3."Cine-i studiază scrierea va vedea că nici măcar din greșeală nu pune linia de pauză cu un spațiu înainte și după".Ce-o fi oare linioara de pauză ? Pentru orice Gică probabil că tasta se numește SPACE- deci nici pomeneală de linie.
4. "Și te întrebi: cine l-a înzestrat oare cu atîtea diplome – internaționale – cînd mintea dînsului, de cititor și autor notoriu, n-a sesizat pînă acum un lucru atît de simplu – care sare-n ochi și unui prost ca mine. Care n-a comis încă 600 de texte pe site. ".Despre care lucru- atât de simplu- e vorba ? Cât despre diplome- sunt dispus să le scanez și să le trimit unui editor neutru-oricare ar fi acela- Silvia, Pan, etc.Îl invit pe dl.profesor să facă același lucru. Dacă e așa cum spun eu sare dl.profesor de zece ori în sus la proxima adunare de la Eliad strigând "Sunt un papagal" ?
5."Nu las loc de comentarii. Am văzut că persoanele decente se tem deja de personaj. Iar mie mi-e de-a dreptul silă. Nu știu ce spun totuși editorii. Dînsul se laudă că are – 10, poate nu-i ajunge.)".A se citi-nu am argumente pentru această jignire- deci nu am curajul să fac comentarii.Ce au bieții editori cu niște comentarii pertinente pe niște inepții filozofarde- dl.profesor știe.
În rest, vale e me ama.Mi-e scârbă. Dacă dl.profesor caracterizează învățământul românesc- mai bine lipsă.Mă gândeam să apelez la corpul de etică profesională al MEC care s-ar sesiza din oficiu referitor la atacul la persoană din "Stilul disperat".

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!