poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1193 .



Printul
personale [ ]
Ganduri, fictiune

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2005-09-29  |     | 



Prințul care este forma pe care o ia idealul și-a pierdut cocorii - formele pe care le iau speranțele – evadați din cuștile minții.
Mareele inundând sinele s-au retras lăsând în nisip stele de mare, iar sufletul gol se împarte între degetele lungi ale misterului și aripile până la cer ale avânturilor.
Prințul coborât printre frunzele sângelui răscolit de furtuni culege cocorii rătăciți în umoarea sentimentelor și îi eliberează în anotimpul cu aromă de verde, ploaie și sevă.
Prințul zboară pe aripile cocorilor acolo unde încep intermundiile și sfârșesc spațiile elizee. Pătrunde în transcendent de care se apară cu armura spiritului și acesta se luptă cu eoni pentru ai supune și asimila.
Zburând peste bolgii își vede frații – idealuri frânte care ard în iadul lăuntric, păcătuind prin neputința de a se realiza.
Ajunge în purgatoriu unde idealurile așezate în șir își așteaptă rândul de a fi judecate de conștiința supremă și salvează câteva idealuri prin promisiunea de a le duce spre țelul urmărit.
Parcurgând înălțimile paradisului într-o călătorie finală, prințul își vede frații – idealuri deveniți îngeri de lumină zburând printre cocori – speranțe într-un spațiu bucolic cu florile – adevărului deschise luminii iubirii pure și cu rădăcinile – minciunii rupte și arse în focul desăvârșirii.
Ca orice artist, idealuri îmi nimbează firea, însă nu știu dacă acestea ar putea să mă metamorfozeze într-un prinț.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!