poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2452 .



Cei doi cocosi \"ii seaca\"…
personale [ Jurnal ]
curti betonate si tristete... natura plange... furia se dezlantuie...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Petre_Andrei ]

2005-09-25  |     | 



Oameni meschini, preocupati doar de castig! Acestia ne inconjoara! Sunt peste tot… Aerul putrezeste in jurul lor. Insa pentru ei nu conteaza viata! Ei nu au sentimente, ei nu traiesc decat pentru a acumula bogatii, pe care sa le duca dupa ei in mormant! Doi cocosi ii deranjeaza, pentru ca, dupa spusele lor poticnite, nu “aduc nimic”! Bine ca ei, fiinte inutile care distrug, folosesc la ceva!? Omul, cel mai mare criminal din istoria acestui Univers isi permite sa spuna ca animalele nu produc nimic! Poate ca da, doi cocosi nu pot produce durere, nu pot produce ura! Recunosc, acesta este marele talent al oamenilor! Criminali sangerosi care vorbesc despre iubire, pretextand ca inteleg… Ei, disperati in permanenta, vorbesc despre cumpatare. Ne spun ca cei din jur nu sunt de acord. Pentru ei este mai importanta parerea unor criminali decat parerea persoanelor iubite! Oameni care pur si simplu nu inteleg ce inseamna viata! Oameni care nu se vor bucura niciodata cu adevarat. Astfel de oameni maltrateaza acest pamant. Niste furnici care se cred puternice. Oameni hazi la suflet! Asta sunt cei care pot sa-si infiga toporul in gatul unui animal, care nu poate decat sa piuie! Asta sunt cei care ne vorbesc apoi despre iubire, despre Dumnezeu. Le este frica sa comenteze ineptiile promovate pe diverse subiecte “fierbinti”, insa nu se tem sa infiga cutitul intr-un animal care nu vrea decat sa traiasca!
Cum ar fi oare sa fie ei cei omorati asa, degeaba… Cum ar fi sa fie ei cei zdrobiti aidoma furnicilor pe care le calca… Cum ar fi sa fie ei cei care se nasc in iulie si mor in octombrie?! Cum ar fi oare?! Ce ar mai zice atunci acestia… Se simt puternici cand au cutitul in mana… Dar ce slabi par in fata unei viituri… Oameni slabi! Cu ce au gresit animalele… Cu ce a gresit natura?! Poate singura greseala a acestei planete a fost ca ne-a tolerat!
Nu se vor schimba. Insa noi, cei care intelegem ce inseamna cu adevarat iubire, natura, viata, sa nu renuntam! Vom lupta alaturi de natura pentru a le explica acestor involuati ce inseamna viata! Da, ne face o mare placere "sa va secam"… Sa va enervam!
Da, natura va invinge! Natura gaseste intotdeauna o cale! Iar pentru “vitejii” care tin in mana cutite, aveti grija… Vine Valul!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!