poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3768 .



Fiare vechi
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sache ]

2005-09-16  |     | 



Monitorul din fata se stinge. N-am inregistrat nimic de cinci minute si-a trecut automat pe sigla pompoasa, sangerie, precum o rana cicatrizata la suprafata, urata. La biroul de langa mine o colega noua, tocmai aterizeaza si uite! se potriveste perfect in scaunul cu rotile ergonomice din mijlocul locului asta schiop, putred, misel.

Ora de rugaciune e stabilita prin contractul colectiv de munca, fiecare-i chemat la timpul stabilit sa se roage la Sfantul Ban. Fiecare cu minutele lui de spovedanie, conducatorul trebuie distrat!

- Stii ultima noutate? Aia de la receptie s-a culcat cu sefu’! Si operatoarea divorteaza - se muta la scarbosul ala de italian!

Chiuveta din baie are urme de noroi, s-a rasturnat otrava veche, cea pentru clienti, si-a ramas patata. Nu trebuie administrata toata si uneori expira! Si asta pentru a nu muri imediat, doar sa se zbata, sa cedeze, sa faca ce trebuie.

Mocheta galbena-purulenta invita la urcat. Tot inainte! Inainte spre biroul celui de sus. Acolo se joaca pe bani, un fel de ruleta ruseasca cu toate loviturile castigatoare. Cadavrele se arunca direct, pe fereastra, in parc. Uneori trec tiganii si le incarca.

- Fiare vechi! Fiare vechi!

Nimeni nu plange dupa fiarele sacrificate, nu le cunoaste. Doar ele, nevertebratele se bucura: au ce manca si astazi! Viermii, cele mai utile vietuitoare de pe Pamant, sunt singurii care au semnat cu firma contracte pe durata nedeterminata. Ei lasa oasele sa straluceasca in soare, un timp...

- A murit fiara! Traiasca fiara!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!