poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1306 .



Atelierul de literatură LitArt Târgu Mureș
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adi.rentea ]

2016-02-05  |     | 



Marți, 26.01.2016, a avut loc la Atelierul de cafea din incinta complexului Romarta din Târgu Mureș prima editie, dintr-un șir, sperăm noi, cât mai lung, a Atelierului de literatură LitArt.
Au răspuns prezent invitației inițiatorului acestui proiect, poetul și jurnalistul Adrian Giurgea, mai mulți scriitori mureșeni consacrați sau dornici de afirmare, care au avut surpriza de a se înfățișa unui public neașteptat de numerous - circa 70 de iubitori de literature fiind atrași de eveniment. Primul care a luat cuvântul a fost poetul și editorul Eugeniu Nistor, care, după ce și-a amintit de vremurile când conducea el însuși un cenaclu pe lângă revista „Târnava”, a citit un grupaj de poeme din volumul antologic „Glose din râul fără sfârșit”. Și, pentru că Atelierul este de fapt un cenaclu, poemele lui Eugeniu Nistor n-au scăpat de analiza tinerilor critici Dumitru Mircea Buda și Călin Crăciun.
A urmat apoi un nume poate mai puțin cunoscut publicului mureșean, Alda Adria Oltean, care printr-o povestioară iscusit ticluită, intitulată „Gândurile lui Hermann într-o dimineață de toamnă", ne-a arătat că și necunvântătoarele pot avea gânduri.
În continuare, pentru a se respecta alternanța poezie – proză – poezie, au luat cuvântul, în ordine: poetul Gheorghe Botezan care a citit două dintre poemele sale; scriitorul Nelu Mărginean care a dat citire unei povestiri în care satul Câmpiei Transilvane din vremuri de demult a fost readus la viață, iar cel care a încheiat această primă ediție a Atelierului de literatură LitArt a fost însuși inițiatorul, poetul Adrian Giurgea, toate textele citite fiind luate ușor la disecat de cei doi critici amintiți mai sus.
Înainte de despărțire s-a făcut promisiunea de a ne revedea la ediția următoare, care va avea loc pe 23.02.2016 și la care și-au anunțat intenția de a citi din creațiile lor următorii: Rudi Moca; Magda Han; Adrian Rentea; Ramona Strete; Dan Căciulă; Szalo Emeșe și Vasile Ciia Dătășan. Vocea critică urmează a fi susținută de același Călin Crăciun, acompaniat de această dată de Constantin Nicușan și Eugeniu Nistor.
Ne revedem, deci, pe 23 Februarie!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!