poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2339 .



atractie
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Rinada ]

2015-10-08  |     | 



Iarba nu a răsărit. Numai tu priveai cu duioșie jocul veverițelor în frunzișurile vii, primele „creaturi” dintr-un nou roman de Walt Disney. Numai tu și cu mine pe deasupra uscatului trebuind să ascundem tristețea și vechea repulsie printre puținii călători în mijlocul pustietății. Printre ei câte o dramă sau poate o iubire de seamă.

Îmi place cum râzi! Mă gândesc că ar trebui să-mi prelungesc șederea în acest anotimp în care fragii sălbatici au propria lor formulă despre frumusețea rece și înfrigurată. Dragostea noastră nu ar mai fi o lucire stranie și nici nu am mai fi nevoiți să trăim nefericiți drumul mării. Totuși lebedele sunt un pic prea apatice. Nu crezi? Nu este o fină observație! Nu mai stăpânesc îndeajuns meșteșugul curățării penelor arse de soarele verii și a șansei de a naște strămoși prin ochiuri de piatră. Punctul de armonie și atracție.

Care este rostul acestor dulci amăgiri, orelor lungi dezintegrate în paginile astea profund afective, orașului descompus și mușcat dintr-o parte de visele toate? Cât timp dragostea noastră ar mai fi o avalanșă de munți rătăciți în dreapta șoselei? Cât de lung este drumul prin noapte?

Poate nu știi! Mă mulțumesc cu puțin. Cu iarba care nu a răsărit, cu părul tău mirosind a rouă de munte, cu fragii sălbatici sărutându-ți buzele calde, cu jocul veverițelor din parc, cu calmul tău netulburat fotografiind de pe marginea unei etichete, gravitația unei ghinde. Mă mulțumesc cu de toate!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!