poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2051 .



De ce la noi la Vocea României nu-i așa ca la ei?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nea fane ]

2015-07-26  |     | 



Fiind eu călăuză de voce la Rockschool încă de la înființare (2009), de mai multe ori, elevi mai mici sau mai mari m-au întrebat de ce la noi la Vocea României nu e ca în Anglia, S.U.A. sau Australia. M-am gândit să răspund în scris. Cum nu-mi plac generalizările sau teoretizările o să scriu câteva întâmplări.

Neuro, student fiind la conservator, se afla într-un turneu cu Filarmonica Oradea. Unul din colegi era american. Acesta avea un CD pe care Neuro i l-a cerut să-l copieze. Americanul a răspuns scurt It' s ilegal și nu i-a dat cd-ul

Am o prietenă, Gabi Paiu, care locuiește în Anglia de mulți ani. Trăiește într-o localitate mică la vreo 60 de km de Londra, cum ar fi Urziceniul la noi, dar cu mult mai puțini locuitori. Acolo au un club unde se cântă live, mai mult blues și jazz.


La Bran, acum mai bine de 10 ani am cunoscut o pereche din California, L.A. Aveau vreo 30 de ani, frumușei foc amândoi, el cu părinți japonezi, ea o blondă rasată. De la 18 ani lucrau ca barmani așa s-au cunoscut. Lucraseră în multe locuri de pe coasta de vest. I-am întrebat dacă le place muzica engleză. Răspunsul a fost " noi nu prea îi suportăm nici pe cei de pe coasta de est, d'apoi pe englezi; ai noștri sunt pe primul plan".

Un prieten american, Judd, mi-a povestit că la ei poți avea o slujbă de 4-5 ore cu care te poți întreține, astfel îți poți permite să studiezi, să repeți. Aici adaug că la noi nu prea e posibil asta decât dacă locuiești cu părinții.



Una din fostele mele eleve, Zoe, asemeni lui Mircea Cel Bătrân, are mama sîrboaică, și tata român. Pentru o serbare i-am propus să cântăm un cântec în sîrbă, limbă pe care o stăpânește la fel de bine ca româna. I l-am ales eu, așa a vrut ea. După ce l-a ascultat, mi-a zis că îi aduce aminte de grădina bunicilor. Adică, am întrebat eu. "Când mă joc acolo mereu pun muzică sîrbească".

Închid cu o invitație la comparație. Irina, o fostă elevă de-a mea, a participat la Vocea României . Deoarece pe acest site nu sunt permise adresele de link cauta Lara Fabian- je t'aime( Irina Leoveanu cover). Compară te rog cu Ana Maria Georgescu - Je t'aime (Lara Fabian) - Vocea Romaniei 2014- Auditii pe nevazute -Ed. 1!
Irina nu a trecut de preselecții.


O țară frumoasă îți doresc!

P.S. Dacă te întrebi cumva cum e în grădină la bunicii români ai lui Zoe, îți pot răspunde că nu-i așa ca la ei.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!