poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1500 .



Vise și realitate
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-04-07  |     | 



1.Să facem din vise vivifiante și tonifiante podoabe cu care să înfrumusețăm realitatea, în care fiecare aleargă spre niciunde și lasă în urma lui excrescențe de stigmat înjositor.

2.O femeie prea voluptuoasă, prea durdulie, lipsită de grație și de nuri, nu te poate atrage, cu dorința erotică micșorată prin palparea vizuală a corpului.

3.În cazul femeilor neatrăgătoare, în care se încuibează o urâțenie exhibiționistă, instinctul sexual se face praf, care mânjește amărăciunea de a nu poseda o femeie seducătoare, ci una muiată-n ploaia formelor dizgrațioase.

4.Viața este influențată de estetică și lipsa acesteia nu ne lasă indiferenți.

5.Dacă cazi din rai în iad, ți se rupe în primul rând visul în care ți s-a inoculat viața ca un privilegiu al ființării, apoi îți dispare aderența la realul logic și verosimil, însă în lipsa gravitației îți descoperi zborul, cu care părăsești iadul și ajungi în transcendent și intermundii.

6.Suntem purtători de instincte, care se amplifică în imoralitate, lubric și lasciv, sau se micșorează atinse de raționalul ce ne împinge la abstinență.

7.Ne căutăm printre gândurile dispărute în nefiind zombiul, pe care îl percepem ca descoperitor al deșertăciunii desăvârșite.

8.Prostia o asociez cu beția gândirii, cu viciul ce stoarce sinele de substanță, cu un destin ce șchioapătă, și reduce forța karmei, care, în funcție de numărul calităților și defectelor, de numărul faptelor bune și rele, de comportamentul avut în această viață, hotărăște o reîncarnare superioară sau inferioară.

9.Să nu irosim clipele doar numărându-le și inserând în ele plictisul născut din lehamitea de a face ceva, și să le umplem cu hobby-uri, distracție și creație artistică.

10.Mizantropul urăște societatea pentru a-și lărgi spațiile ființiale, umplute cu sine însuși, căci își iubește vanitatea, orgoliul, egotismul și ambițiile.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!