poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 637 .



Mafioții
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-03-30  |     | 



De ani de zile în perioada aceasta a anului se face simțită prezența în străzi a unei rețele periculoase de mafioți fără tată, fără mamă și fără dumnezeu. Tupilați la fiecare colț de stradă, prin piețe și uneori printre mașini acești dealeri neobrăzați speculează dependența oamenilor și îi momesc, ziua în amiaza mare cu leurdă, urzici, legături de ceapă și de usturoi și alte mărfuri necontrolate, pentru care primesc bani fără a avea decența de a a descărca fiscal tranzacțiile lor oneroase.
Relatări nesistematizate arată că o parte din ei se implică și în activități de spălare a banilor, prin cârciumile și șaormăriile din jur, într-o rețea mafiotă care perpetuată ar putea duce la constrângeri bugetare capabile a implica reducerea sporurilor de stress, conducere, vechime, stabilitate și frumusețe ale parlamentarilor.
ANAFul, versiunea balcanizată a IRSului, redutabilul crucișător al flotei românești de luptă împotriva corupției, a sesizat această dezordine financiară de natură a dezechilibra bursele mondiale și a început, în fine, să ia măsuri, mai ales că, după eliminarea completă a marei corupții din țară acești cruciați ai binelui chiar nu mai aveau ce face.
Acolo unde clevetitorii ar specula asupra faptului aparent că țigani fără venit își construiesc pagode, politicieni bugetari căsuțe de dimensiunile Pelișorului și că gropile din șoselele patriei primesc zi de zi binecuvântarea călcăturii atâtor limuzine pentru care bugetul nu a primit nici măcar o pulă botswaneză, specialiștii ANAFului își continuă activitatea benefică acolo unde contează cu adevărat.
Și acesta este numai vârful icebergului. Probabil că, înarmați cu formele de constatare, cavalerii dreptății fiscale pândesc deja și alte lanțuri mafiote, culegători de ciuperci, traficanți de mure și de zmeură sau procuratori de flori de tei care batjocoresc acest popor cinstit de mult prea multă vreme.
Sunt convins că riscurile prin care trec justițiarii sunt imense, proporționale de altfel cu intensitatea activității criminale. În mâna unui dependent leurda poate lăsa urme pe viață și există mereu riscul ca pe lângă pizduială vreo babă psihopată surprinsă în flagrant să te lovească în moalele capului cu traista de urzici.
Îmi place să cred că oamenii sunt instruiți, înarmați și vigilenți pentru că nu aș dori să piardă acest jihad și să se apuce, de plictiseală, de politicieni, atât de cinstiți cu toții că puricarea lor s-ar dovedi cu o pierdere de timp, de energie și de inteligență.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!